Terug naar overzicht Terug

Het laatste nieuws uit Belek


Fc Emmen wint ruim van NAC 2


FC Emmen heeft de enige oefenwedstrijd in Turkije met 9-3 gewonnen van Jong NAC. Onder het toeziend oog van de voltallige selectie van Helmond Sport scoorde Sergio van Dijk vier keer.

Belangrijkste nieuws was echter de rentree van Arjan Blaauw. De sympatieke verdediger was anderhalf jaar uitgeschakeld door een nierziekte.

Hieronder een verslag van het sponsor uitstapje in de omgeving van Belek. 

ANTALYA – Bij deze ook even een impressie van de ervaring van Jan Stap, één van de sponsoren die de spelers vergezellen op het trainingskamp in Turkije.

Na de lange reis per bus en vliegtuig was er na aankomst een strandwandeling voor de spelers. Op dinsdag was er de een eerste training vastgesteld op een mooi en goed trainingscomplex met meerdere velden inclusief een goede verlichting. De velden zijn mooi groen en ook de doelgebieden zijn zeer goed. De weersomstandigheden zijn ideaal en er werd getraind bij een temperatuur van 18 graden. De selectie bestaat uit 25 spelers waarbij er een aantal aangepast  trainden omdat ze terugkomen van blessures. De trainingsinzet is hoog, maar dat is normaal omdat een ieder bij de start van de tweede helft van de competitie er weer bij wil zijn.

Het hotel is goed waarbij er ook voor ontspanning mogelijkheden zijn zoals een sauna en een binnenzwembad. Momenteel verblijven er naast de FC Emmen, Helmond Sport en SHO uit Nederland nog drie Turkse ploegen in het Adora Golf Resort Hotel in Belek. Vandaag, donderdag, is ook de Duitse topper Werder Bremen gearriveerd. Even terug naar de groep van de FC Emmen. Wij als sponsoren en de pers eten elke dag gezamenlijk met de selectie en begeleiding. Het trainingskamp is denk ik, heel goed voor het groepsproces en het komt bij mij echt over als een echt familiegebeuren. En nu maar hopen op positieve resultaten in de tweede helft van de competitie.

Wij hebben vandaag de selectie even gelaten voor wat het was en hebben samen met de pers een rondtoer gemaakt door de omgeving. Dan schrik je toch wel even van de infrastructuur en hoe de mensen hier leven. Wij hebben de betere wijken gezien maar ook een kijkje kunnen nemen in een van de armere wijken waar de vrouwen met elkaar buiten rond een vuurtje zitten om brood te bakken. Tijdens deze toch wel indrukwekkende toer hebben wij ook kennis kunnen nemen van de levensomstandigheden en de cultuur van Turkije. Wij zijn op daarnaast ook op een bazar geweest, maar ook als je over de wegen rijdt en bijvoorbeeld de winkeltjes, garages en de overigens tientallen benzinepompen merk je de armoede die er heerst. Opvallend is wel hoe gastvrij en vriendelijk de mensen zijn. Echter als je door de bazar loopt wordt je wel steeds aangeklampt om iets te kopen. Al met al een hebben wij nu toch een kleine indruk gekregen van wat er hier leeft. Ik denk dat ik het hier maar bij laat, want wij gaan nu eerst even eten en dan naar het trainingsveld waar de FC Emmen een oefenwedstrijd zal spelen tegen het tweede team van NAC.

Jan Stap
Organisatie en Adviesbureau Stap   

Foto’s: Bennie Wolbers/SPBE