Guus de Vries terug op het speelveld

Het laatste optreden van Guus de Vries in een wedstrijd voor FC Emmen was op 21 juli 2007 toen hij ernstig geblesseerd raakte tijdens een oefenduel in Duitsland. Gisteravond vierde hij zijn rentree in de oefenwedstrijd van Jong FC Emmen tegen zaterdag tweedeklasser LTC. Hij speelde volgens afspraak ruim een half uur mee en smaakte het genoegen de assist te leveren  voor de openingstreffer van de Emmenaren die het duel uiteindelijk met 6-2 zouden winnen.
Jong FC Emmen liep aanvankelijk snel weg bij de Assenaren en stond na zeventien minuten spelen met 2-0 voor door rake kopstoten van Jos Fidom. De spits scoorde de 0-1 op aangeven van Guus de Vries en de 0-2 op een voorzet van Wesley Wakker. Daarna haperde het bij de Emmenaren. Doelman Pieter IJzerman veroorzaakte in de 25e minuut een strafschop bij een poging een fout van Marciano Vermeer te corrigeren maar ranselde de trap vanaf elf meter uit het doel. Door een toevalstreffer werd het in de 28e minuut toch 1-2. Negen minuten voor de pauze kwam Jong FC Emmen op 1-3 via wederom een kopbal. Deze keer was Wesley Wakker de maker na een voorzet van Frank Hoolsema. Een minuut later verkleinde LTC tot 2-3 waaraan wel een buitenspelluchtje zat.
Na de pauze was Jong FC Emmen een tijd lang niet in beeld en kon nauwelijks kansen creëren. Dat begon pas weer in de laatste half uur te lopen toen LTC vermoeid raakte. Achtereenvolgens Frank Hoolsema (65e), Danny Kiekebelt (77er) en Jan Stoker (82e) bepaalden de eindstand op 2-6.
Jong FC Emmen: IJzerman; Vermeer, Wolbers, Bergsma (82. Beeksma), De Vries (35. Van den Berg), Madani, Moolhuizen, Hoolsema (70. Kiekebelt), Wakker, Fidom (58. Ten Voorde), Stoker.

Guus de Vries bezig aan de warming up voor het duel tegen LTC.