Terug naar overzicht Terug

Grote opkomst bij jaarlijkse G-sportdag van FC Emmen!


In samenwerking met Fonds Gehandicaptensport, de NAM en Bioracer organiseerde FC Emmen Naoberschap op zondag 19 juni de jaarlijkse G-sportdag. Er kan met een trots gevoel teruggekeken worden op deze sportdag op De Oude Meerdijk. Tijdens de sportdag voor mensen die binnen het reguliere sportaanbod (om wat voor reden dan ook) niet kunnen aanhaken, mochten wij bijna negentig deelnemers ontvangen. Het maakte niet uit of ze al aan een sport deden of juist niet, want iedereen was welkom om mee te doen!


Na de opening van Simon Vroemen (NAM) en Nike Boor (Fonds Gehandicaptensport), konden deelnemers in meerdere rondes deelnemen aan verschillende sporten. Er was keuze uit voetbal, hockey, korfbal en basketbal. Bij de deelnemers zat veel diversiteit in zowel leeftijd als in beperking. Dit bevorderde de saamhorigheid en het respect naar elkaar toe. Voor iedere deelnemer werden de activiteiten op maat gemaakt, zodat zij ongeacht hun beperking volop konden genieten van de sport. Voor, tijdens en na de sportrondes hadden alle deelnemers, maar ook bezoekers, de mogelijkheid om in het stadion en op het #HIERKOMIKWEG-plein aan activiteiten deel te nemen. Ook was er tijdens de pauze met een verzorgde lunch een moment voor de deelnemers om bij te komen.

Als afsluiting was er een leuk optreden met live muziek waar de deelnemers vrolijk mee konden dansen en zingen. De speciale dag werd aan het einde van de middag afgesloten door de burgemeester van Emmen, Eric van Oosterhout. Hier gaf hij iedere deelnemer een unieke en welverdiende medaille om de dag nog wat onvergetelijker te maken. In een polonaise wisten de deelnemers vervolgens hun weg huiswaarts te vinden.

Met de G-sportdag wil FC Emmen Naoberschap, samen met Fonds Gehandicaptensport, de NAM en Bioracer, aandacht vragen voor de sportparticipatie onder mensen met een beperking in de Zuidoosthoek van Drenthe.