Granečný uitgeschakeld op het EK, Laursen winnaar in de groepsfase

De FC Emmen-spelers Denis Granečný en Nikolai Laursen zijn opgeroepen om voor hun land uit te komen. Denis meldt zich bij de Onder 21-ploeg van Tsjechië en Nikolai mag zich melden bij Denemarken Onder 21. Beide spelers mogen zich gaan bewijzen in de groepsfase van het EK Onder 21.

Beide spelers spelen drie wedstrijden in de groepsfase van het EK onder 21. Na de groepsfase zal uitwijzen of de spelers doorgaan in het toernooi. Granečný speelt met zijn thuisland in groep B, waar hij Spanje O21, Italië O21 en Slovenië O21 treft.

Laursen komt voor zijn land uit in groep C. In deze groep zijn Frankrijk O21, Rusland O21 en IJsland O21 geplaatst.

Alle wedstrijden van onze internationals:

24 maart, 18.00 uur. Tsjechië Onder 21 – Italië Onder 21: 1-1
Na een 0-1 achterstand mocht Denis Granečný in de tweede helft invallen, waarna de Tsjechen de achterstand wisten om te buigen naar een gelijke stand van 1-1. Door het gelijke spel staat Tsjechië tweede in de groep.

25 maart, 21.00 uur. Frankrijk Onder 21 – Denemarken Onder 21: 0-1
De ploeg van Laursen heeft de eerste wedstrijd van de groepsfase gewonnen van Frankrijk. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel pas in de 75ste minuut. Laursen heeft zelf geen speelminuten gemaakt in het duel tegen de Fransen.

27 maart, 18.00 uur. Slovenië Onder 21 – Tsjechië Onder 21: 1-1
Tsjechië Onder 21 heeft afgelopen zaterdag gelijk gespeeld tegen Slovenië Onder 21. De ploeg van Denis Granečný stond lange tijd achter, maar kwam in het slot van de wedstrijd op gelijke stand door een eigen doelpunt. Denis startte, maar moest de tweede helft doorbrengen op de bank.

28 maart, 15.00 uur. IJsland Onder 21 – Denemarken Onder 21: 0-2
Nikolai Laursen heeft afgelopen zondag voor de tweede keer op rij met zijn thuisland gewonnen. De Denen scoorden vroeg in de wedstrijd twee doelpunten waarmee ze de wedstrijd al vroeg bepaalden. Laursen heeft de hele wedstrijd gevoetbald.

30 maart, 21.00 uur. Spanje Onder 21 – Tsjechië Onder 21: 2-0
Granečný heeft de wedstrijd tegen Spanje Onder 21 verloren. De Tsjechen gingen met 2-0 onderuit. Granečný heeft zelf geen minuten gemaakt in dit duel. Tsjechië Onder 21 is hiermee derde in de groep geëindigd waarmee het EK tot een einde is gekomen.

31 maart, 18.00 uur. Denemarken Onder 21 – Rusland Onder 21: 3-0
Laursen heeft de laatste wedstrijd in de groepsfase wederom gewonnen. De Denen wonnen met 3-0 van Rusland Onder 21. Met de winst op Rusland heeft Denemarken Onder 21 zich naar de eerste plek in de groepsfase geknokt.