Terug naar overzicht Terug

10 formele opzeggingen verstuurd


Het einde van het seizoen nadert en daarmee nadert ook het einde van het contract van een aantal spelers.

Nick Bakker en Caner Cavlan hebben beiden een aflopend contract met een optie voor volgend seizoen. De club wil de contracten openbreken en verlengen. Voorzitter Ronald Lubbers: “We zijn al met Nick en Caner in gesprek over een langer verblijf bij FC Emmen.”

Daarnaast heeft FC Emmen naar tien spelers een formele opzegging verstuurd. Door zo’n formele opzegging te versturen, worden aflopende contracten niet automatisch voor een jaar verlengd onder dezelfde voorwaarden. Het gaat om Keziah Veendorp, Marko Kolar, Felix Wiedwald, Ferhat Görgülü, Hilal Ben Moussa, Dennis Telgenkamp, Ricardo van Rhijn, Robbert de Vos, Paul Gladon en Stefan van der Lei. “Het betekent alleen niet dat zij allemaal moeten vertrekken. Het is door corona en onze positie op de ranglijst lastig om nu al gesprekken te voeren over volgend seizoen. We willen graag eerst meer duidelijkheid over volgend seizoen voordat we die gesprekken aangaan. De komende wedstrijden zullen bepalend zijn in het wel of niet plaatsvinden van die gesprekken,” aldus Lubbers.

Glenn Bijl, Miguel Araujo, Jari Vlak, Lucas Bernadou, Simon Tibbling, Sergio Peña, Lentini Caciano, Ben Scholte, Didier La Torre, Kerim Frei en Nikolai Laursen hebben nog een doorlopend contract. Dat geldt ook voor Sekou Sidibe, maar hij mag op zoek naar een andere club.

Michael de Leeuw zal na dit seizoen de overstap maken naar FC Groningen. Lubbers: “We hadden Michael graag binnenboord gehouden, ook na zijn profcarrière. Maar ik begrijp hem wel; FC Groningen kan hem momenteel eredivisievoetbal garanderen, dat kunnen wij nu even niet. Desalniettemin weet ik zeker dat Michael er alles aan zal doen om handhaving veilig te stellen.”