Terug naar overzicht Terug

Goede voorbereiding, nu nog de punten


FC Emmen-trainer Harrie Sinkgraven, hij is vandaag (donderdag) 44 jaar geworden, is in ieder geval positief gestemd ,,De nieuwe jongens hebben zich goed aangepast en de groep heeft zich ook bij de nieuwelingen aangepast. Het kwam daarbij natuurlijk wel goed uit dat de start voor de competitie wat ons betreft was uitgesteld. We hebben daardoor drie oefenwedstrijden kunnen spelen. Dat heeft in mijn ogen meer effect dan hard trainen.  Ik ben zeer tevreden over het verloop tot nu toe, er zit duidelijk meer voetbal in dit elftal.’’
Niet alle nieuwkomers zullen vrijdagavond tegen FC Dordrecht in de basis staan. Patrick Lip en Erwin Buurmeijer zullen waarschijnlijk met een plaats op de reservebank genoegen moeten nemen. De achterste lijn van FC Emmen is bijna geheel gerenoveerd. Met Leonardo, Sander Fischer en Rahim Ouedraogo zijn drie posities nieuw bezet. Genoemd trio heeft echter dit seizoen weinig op niveau gespeeld. Rahim Oudedraogo trainde deze week voor het eerst mee na op 8 november van het afgelopen jaar zijn laatste competitiewedstrijd te hebben gespeeld. Dat was in het Turkse Manisas waar hij met het plaatselijke Manisasspor tegen Gaziantepspor speelde en met 3-0 verloor. Sinkgraven heeft echter het volste vertrouwen in hem. ,,Hij is fit en speelt morgen.’’


 

Erwin Buurmeijer (30): de nieuwste Emmenaar.

 

Rahim Ouedraogo (links): de op één na nieuwste Emmenmaar.


Een vraagteken moet achter de medewerking van Hans Denissen worden gezet. De rechterspits heeft last van buikgriep en heeft op de donderdagtraining alleen wat loopwerk gedaan. Michel Poldervaart neemt indien nodig zijn positie over. Verder is Milos Malenovic niet beschikbaar wegens rugklachten. Erik van der Ven en Steven de Blok kunnen daar en tegen van de lijst van langdurig geblesseerden worden afgehaald. Zij trainen weer volop mee.
FC Dordrecht zal ongetwijfeld naar Emmen komen om zich te revancheren voor de 4-1 nederlaag van afgelopen maandag tegen RBC Roosendaal. Trainer Gert Kruys heeft deze week met de Spartaan Melvin Zaalman een nieuwe speler kunnen verwelkomen. Hij heeft echter ook zorgen, zo kan Ibad Muhamadu wegens een kuitbeenblessure niet spelen. Nito Seqeuira en John Verhoek moeten verder nog een wedstrijd schorsing uitzitten terwijl Didi Lonquet, Eddy Putter en Marcel van der Sloot aan het revalideren zijn.


FC Emmen heeft tegen FC Dordrecht ook nog iets goed te maken. Op 9 oktober eindigde de uitwedstrijd aan de Krommedijk in een zware 5-0 nederlaag.