Goede start jeugdteams in Denemarken

Woensdag 16-05-07, Univé stadion.

Het is 7:00 uur wanneer de eerste spelers, samen met de ouders op het stadion aankomen. Het weer is slecht want het regent pijpestelen. Als om 07:30 uur de bus van Lanting arriveert zijn alle aanwezigen inclusief de bagage behoorlijk nat. De bagage onder in de bus die om even voor 08:00 uur vertrekt. Tot Hamburg verloopt de reis voorspoedig. De Elbetunnel is  zoals gebruikelijk het eerste struikelblok. De wegenbouwers in Duitsland hebben deze periode uitgezocht om onderhoud te plegen aan voornoemde tunnel. Het gevolg is dat het eerste oponthoud, als gevolg van een file, anderhalf uur in beslag neemt. Na Hamburg kunnen we weer opschieten tot in Denemarken. Wanneer de afslag naar het vakantie eiland Funen zich aandient heeft dit tot gevolg dat de tweede file een feit is. Wederom worden gedwongen tot een uur langzaam rijden en zelf soms stilstaan. Wanneer ook dit opstakel is overwonnen rijden we eindelijk Aalborg binnen. Daar moeten ook nog door een tunnel. U raadt het al, ook hier komen we in een file terecht. Het is 19:30 uur wanneer we bij de school in Vadum aankomen. De begeleiding in de vorm van Henk Seegers en Gerry Hoff, die hebben gereist met de FC Emmen bus, hebben beduidend korter over de reis gedaan, zij arriveerden om 16:45 uur. Dit had tot gevolg dat de bedden klaarstonden en de jongens in zeer korte tijd hun slaapplaats hadden ingericht. Om 21:00 gaat het gehele gezelschap naar de plaatselijke sportkantine waar wordt gegeten. De maaltijd bestaat uit een “echte” sportmaaltijd : broodje hamburger of hotdog met patat.

Omdat chauffeur Jan Arends reeds lang achter het stuur heeft gezeten worden de meegereisde ouders door Henk en Gerry in de FC Emmenbus naar Blokhus gebracht waar de huisjes zijn gehuurd. Wanneer dit ook tot een goed einde is gebracht kunnen zij ook gaan genieten van de maaltijd. Het is 10:15 uur wanneer de jongens hun tanden gaan poetsen en naar de kamer moeten. Zoals te doen gebruikelijk is het niet direct stil op de kamers. Wanneer de heren van de begeleiding om 11:30 uur besluiten het bed te zoeken is het om 12:00 uur rustig. De eerste bewogen dag zit erop.

donderdag 17 mei 2007.

De wekker loopt om 07:00 uur af, het is zowaar geen vakantie. Om 07:30 uur wordt als afgesproken brood gegeten. In de centrale hal van de school wordt gegeten. Een enkel kind komt tot de ontdekking dat de kaas in Denemarken anders smaakt dan in Nederland. Voor de rest bestaat het ontbijt de navolgende onderdelen: wit/ bruin brood, kaas, 3 soorten vleesbeleg, jam, cornflakes, melk , thee, koffie, sinaasappelsap. Om 09:00 uur staat Jan Arends met de bus klaar om ons te vervoeren naar het trainingscomplex van de plaatselijke betaalde club AAB Aalborg.

FC Emmen C1 speelt om 11:00 uur de eerste wedstrijd tegen het Zweedse Högenborgs. De start is veelbelovend. In de 2e minuut lobt Simon IJzerman de bal over de keeper na een assist van Dilan van Bree: 1-0 voor C1. Lang kunnen we niet genieten van de voorsprong want 3 minuten later wordt de 1–1 gescoord. In de 10e minuut kopt Robin Fokkens vanuit een corner C1 op een 2–1 voorsprong. FC Emmen is beduidend beter en in de 15e minuut vergroot Gianluca Caria de voorsprong naar 3-1 na aangeven van Simon IJerman. Vlak voor rust komt Högenborgs terug tot 3–2 uit één van de spaarzame uitvallen. De tweede helft is amper aan de gang wanneer Wouter Beijering uit twee pogingen de 4–2 tegen het net schiet. In de 15e minuut schiet Gianluca Caria met een prachtig schot in de bovenhoek van het doel: 5-2. Het kruit is nog niet verschoten want vijf minuten voor het einde van de wedstrijd verandert Luciano Slagveer een op doel geschoten bal van richting waardoor deze onbereikbaar wordt voor de keeper: 6-2.

De tweede wedstrijd van C1 wordt gespeeld tegen de plaatselijke trots AAB Aalborg. Een tegenstander van een andere orde dan de eerste tegenstander. FC Emmen C1 begint inspiratieloos aan de wedstrijd en dit is kwalijk tegen het fysiek sterke Aalborg die ook nog uitstekend kunnen voetballen. In de tiende minuut komt Aalborg dan ook verdiend op een 1–0 voorsprong. FC Emmen kan hier, buiten een goed schot van Simon IJzerman in de 12e minuut, weinig tegenover stellen. Na de en een drietal wissels begint FC Emmen beter aan de tweede helft maar Aalborg is een goede, fysiek sterke ploeg. Tien minuten voor het einde valt Jisry Hoff geblesseerd uit en moet Emmen met tien man verder. AAB Aalborg weet in de slotfase nog de 2 – 0 te scoren.

FC Emmen D1 speelt de eerste wedstrijd tegen het Zweedse Djurgardens, een fysiek zeer sterke tegenstander. FC Emmen speelt vanaf het beginsignaal goed gegroepeerd en kunnen elkaar daardoor ondersteunen in het fysieke geweld. Na een aantal goede mogelijkheden te hebben gecreëerd scoort Danny Bouws in de 20e minuut de 1-0 voor Emmen. Lang kan Emmen niet genieten van deze voorsprong want twee minuten later wordt het 1-1. In de tweede helft gaat FC Emmen D1 beter voetbal spelen. Het tempo gaat omhoog, en in een hoog tempo vloeien de aanvallen richting de keeper van Djurgardens. Een geweldige actie van Danny Bouws levert een strafschop op die door Michael Chacon wordt ingeschoten, 2-1. Vijf minuten later wordt het 3-1 door een goede vrije trap van Stan Ypenburg. Eindstand 3-1.

De tweede wedstrijd is tegen het Deense Naesby. In een zeer moeizame eerste helft komt FC Emmen toch op een 2- 0 voorsprong door individuele acties van Michael Chacon. Ruststand 2-0. In de tweede helft een ontketend FC Emmen D1. Fraai combinatiespel, goede individuele acties leveren doelpunten op van Mark Meyer (3x), Danny Bouws (2x) en Pascal Huser (1x). Uitslag 8-0. Voor FC Emmen D1 een fantastische eerste dag waarin het speelt tegen tegenstanders die allemaal 1 of 2 jaar ouder zijn. Resultaat na dag 1, eerste plaats in de poule, volop in de race voor de halve finale.