D-jeugd poulewinnaar in Denemarken

Vrijdag 18 mei 2007,

De wekker loopt op deze derde dag in de beide lokalen af om 07:00 uur. Na het wassen wordt een ieder om 08:00 uur aan het ontbijt verwacht. Voor vandaag staan voor zowel C1 als D1 wederom een tweetal wedstrijden op het programma op het trainingscomplex van AaB Aalborg. Om 09:00 uur staat Jan Arends reeds met de bus klaar om ons te vervoeren. Brøndby uit Kopenhagen is de eerste tegenstander van C1 vandaag. Het heeft gisteren een wedstrijd verloren en eentje gelijk gespeeld. Ook deze Deense ploeg is fysiek erg sterk, dus we zullen vol aan de bak moeten.

Om 12:00 uur begint de wedstrijd. In de derde minuut komt Brøndby al op een 1–0 voorsprong. De jongens moeten vol aan de bak om een goed resultaat te behalen. In de 20e minuut wordt Simon IJzerman in het strafschopgebied onderuit getrokken, de scheidsrechter fluit voor een strafschop, deze wordt jammer genoeg gemist. In de opvolgende aanval is er een misverstand tussen doelman Yannick Berends en de defensie van FC Emmen waardoor Brøndby op een 2–0 voorsprong komt. De tweede helft is nog geen twee minuten oud wanneer Wouter Beijering de spanning in de wedstrijd terug brengt door 2–1 te scoren. C1 komt steeds beter in de wedstrijd en kan Brøndy licht onder druk zetten. In de 18e minuut van de tweede helft leidt een aanval met drie schotpogingen niet tot een doelpunt. Omdat FC Emmen C1 vol op de aanval speelt komt er achterin ruimte. Tien minuten voor het eindsignaal komt Brøndby op 3–1 door een fantastisch schot in de bovenhoek. De trainer is erg tevreden over de instelling van de spelers. De tegenstanders zijn grotendeels een jaar ouder in leeftijd.

De volgende tegenstander is AIK Stockholm. De tegenstander is van hetzelfde kaliber als de eerste wedstrijd. In de 5e minuut komt AIK Stockholm op voorsprong. Een minuut later ligt de 2–0 reeds in het doel. De jongens laten zich enigszins afbluffen door een felle tegenstander. In de 8e minuut komt FC Emmen terug in de wedstrijd als Luciano Slagveer scoort na aangeven van Wouter Beijering: 2-1. Opvallend in de afgelopen wedstrijden is de arbitrage. We hebben in de vier wedstrijden meer gele kaarten opgelopen dat in de gehele competitie. Er is ook een duidelijke voorkeur voor de Scandinavische landen merkbaar. In de tweede helft wordt er fantastisch strijd geleverd. Goed doorzetten van Wouter Beijering heeft tot gevolg dat de bal voor het doel wordt gebracht waarna Gianluca Caria de 2-2 in kan schieten. Als begeleiding zijn we trots op de jongens. Ze hebben gevochten voor wat ze waard waren.

Na de avondmaaltijd bestaande uit rijst, kip met kerriesaus en yoghurt na zijn we naar het strand van Blokhus geweest. In Blokhus hebben enkele ouders van spelers van D1 huisjes gehuurd. We zijn hier op fantastische wijze ontvangen. We hebben met elkaar wat gedronken en zijn om 21:30 uur weer met de bus naar school terug gegaan. Om 23:00 gaat het licht uit, morgen wacht weer een mooie maar zware dag.

Als tegenstander van FC Emmen D1 wacht vandaag als eerst Farum BK, een ploeg die op de eerste dag ook beide wedstrijden heeft gewonnen. Farum BK is een goed team dat zeer georganiseerd speelt en nog geen enkele goal had tegen gekregen. De eerste helft heeft FC Emmen D1 het moeilijk. Farum BK speelt een goede eerste helft en komt op een 2-0 voorsprong. In de tweede helft gaat bij FC Emmen D1 het roer om. Een verdediger wordt gewisseld voor een aanvaller en met een 3-3-4 opstelling gaat FC Emmen D1 vol op de aanval. Dit resulteert al snel in de 2-1, door een geweldig afstandschot van Nick Westebring in de rechterbovenhoek. FC Emmen D1 overrompelt Farum BK volledig in de tweede helft en is vele malen sterker dan de tegenstander. Uit een corner van Pascal Huser scoort Michael Chacon met het hoofd de 2-2. Na een moeilijke eerste helft een goede prestatie. Eindstand 2-2. Op basis van een veel beter doelsaldo (+7) ten opzichte van Farum BK, staat FC Emmen D1 eerste in de poule.

De tweede wedstrijd is tegen NIKA 05 Ivano-Frankivsk uit Oekraine. Binnen de kortste keren staat er een 4-0 voorsprong op het scorebord door doelpunten van Danny Bouws, Harold Strating, Nick Westebring en Michael Chacon. De goal van Michael Chacon was van zeldzame schoonheid: een volley van 25 meter vol op de pantoffel die volledig in de kruising vliegt. Ruststand 4-0. In de tweede helft speelt FC Emmen D1 matig, het laat de tegenstander terug komen tot 4-2 wat tevens de eindstand is.

FC Emmen D1 eindigt als eerste in de poule, met 10 punten uit 4 wedstrijden en speelt zaterdag in de halve finale tegen het Zweedse AIK Stockholm.