Goede competitiestart Jong FC Emmen

Jong FC Emmen heeft een uitstekende start van het seizoen 2006/07 gemaakt door in het Univé stadion Jong FC Volendam met 2-0 te kloppen. In de eerste helft zag het daar nog niet naar uit omdat de gasten het betere van het spel hadden zonder echter tot grote kansen te komen. Bij FC Emmen zat de routine ook in de achterhoede met Mark Zegers in de goal en voor hem Bas van den Brink en Stanley Tailor. In de slotfase van het eerste bedrijf kreeg FC Emmen nog kansjes via een afstandsschot van Frank Hoolsema en doorkopbal van Stanley Tailor uit een vrije trap maar de rust ging in met 0-0.
In de tweede helft kreeg FC Volendam een eerste scoringskans via Ramsy Villan maar Mark Zegers was op zijn hoede. Daarna ging de thuisclub meer en meer domineren vooral na het inbrengen van A-junior Björn Zwikker die inzicht paart aan scorend vermogen. Zo stuurde hij rechtsback Georg Geers in de 66e minuut op pad, de jonge Duitser trok vervolgens vanaf de achterlijn voor op Philip Ties die de 1-0 op zijn naam bracht. Acht minuten voor het einde scoorde Zwikker heel fraai de 2-0 na voorbereidend werk van Frank Hoolsema. In de laatste minuut trof Björn Zwikker nog de dwarslat.
Jong FC Emmen-Jong FC Volendam 2-0. 66. Ties 1-0, 82. Zwikker 2-0. Gele kaart FC Emmen: Huizenga, Schepers en Tailor.
Opstelling Jong FC Emmen: Zegers; Geers, Van den Brink, Tailor, Demeijer; Huizenga (83. Jaspers), Schepers; Voorintholt (61. Schonewille), Ties, Hoolsema; De Groot (61. Zwikker).

Rick Jan de Groot vindt de doorgang versperd.

Georg Geers (rechts) duelleert met Niels Joren.

Mark Zegers heeft alles onder controle.

Bas van den Brink (rechts) en zijn tegenstander gaan gescheiden wegen (Foto’s FC Emmen Media)