FC Emmen A1 komt een doelpunt te kort

FC Zwolle A1-FC Emmen A1 1-1
FC Emmen eindigde in de poule wat punten betreft gelijk met FC Zwolle waarna het doelsaldo bepalend was voor het halen van de volgende ronde. FC Emmen kwam echter een doelpunt te kort en is uitgebekerd. ,,Op grond van de tweede helft hadden we een overwinning verdiend”, vond coach Tom Saintfiet. ,,De eerste helft was voor FC Zwolle, wij toonden te weinig agressie. In de tweede helft liep het aanzenlijk beter bij ons. We hebben FC Zwolle goed onder druk gehouden.”
De thuisclub kwam na een klein half uur op 1-0 terwijl FC Emmen alleen kansje via Richard Johannes had. In de tweede helft vestigde Rik Jan de Groot de aandacht op zich met een drietal kopballen en was ook de maker van de 1-1 na aangeven van Danny Jaspers. Björn Zwikker en Danny Jaspers zorgden eveneens voor dreiging maar de tweede treffer bleef uit.
FC Emmen A1: Ebeltjes; Görtz, Dekker, De Roo, De Almeida; Jaspers, Moolhuizen (65. Nouri), Van Bergen (55. De Groot), Van der Weide; Zwikker, Johannes (65. Manuel).

FC Emmen B1-SC Heerenveen B1 0-2
Het verlies tegen SC Heerenveen was volgens de verwachting maar toch bood FC Emmen B1 verdienstelijk tegenstand. De eerste helft leek zelfs met een 0-0 stand te worden afgesloten omdat beide partijen geen kansen kregen maar een vrije trap op slag van rust bracht daarin alsnog verandering. Björn Jonsson nam de vrije trap, de Emmer verdediging kreeg de bal niet weg en Richard Stolte, die het afgelopen seizoen in Oranje onder 15 heeft gespeeld, maakte het af: 0-1. In de tweede helft ging SC Heerenveen sterker van start maar stuitte aanvankelijk op een prima keepende Pieter IJzerman. De Emmer sluitpost moest in de 52e minuut evenwel voor de tweede maal capituleren na een inzet van Martinus. Daarna zakte het overwicht van de Friezen wat weg en bracht FC Emmen redelijk veel tijd op de helft van de tegenstander door. Echte uitgespeelde kansen deden zich niet voor. Kort voor tijd moest bij FC Emmen Tim Siekman naar de kant wegens een tweede gele kaart.
FC Emmen B1: Pieter IJzerman; De Vries (60. Kazantzis), Wolbers, Siekman, Van der Berg; Schijff (41. Bal), Van Aanholt (48. Dos Reis), Kuilder; Ten Voorde (70. Oosting), Wakker (55. Van der Graaf), Beeksma.

Rick ten Voorde zoekt een afspeelmogelijkheid.

De kopbal van René Wolbers trof geen doel.

Wesley Wakker (met band) probeert Jordy Beeksma (links) te lanceren.

Verwijtende blikken bij FC Emmen, SC Heerenveen viert de 0-1.

Coach Joseph Oosting was zeker over de eerste helft tevreden (Foto’s FC Emmen Media).

SVBO C1-FC Emmen C1 0-14.
Het bekerduel in Bargeroosterveld was zeer eenzijdig. Bij rust leidde FC Emmen reeds met 6-0 en die voorsprong werd na de thee regelmatig opgevoerd tot de 0-14 eindstand was bereikt. Gianluca Caria (3)en Jurgen Locadia (4) zorgden voor een snelle voorsprong. Een kwartier lang hield SVBO het vervolgens droog waarna Gianluca Caria met assistentie van Wouter Beijering voor de tweede maal scoorde. Caria zag vervolgens nog een schot via de paal en de andere paal weer het veld instuiten. Caria (30), Herman Hindriks (33) en Beijering (34) tekenden voor de 0-6 ruststand. De treffers in de tweede helft kwamen op naam van Locadia (36 en 40), Brian Bos (42), Caria (45), Robin Fokkens (48), Caria (50 en 58) en Locadia (60).
FC Emmen C1: Berends; Fokkens, Hoff, IJzerman (36. Stollenga), Bos; Heerkes (36. Westebring), Hindriks (36. Slagveer), Koenders (36. Poelstra); Locadia, Caria, Beijering (40. Mensinga).