Terug naar overzicht Terug

Gert Heerkes verwacht tegen FC Volendam open wedstrijd


FC Emmen trainer Gert Heerkes gaat er niet van uit dat komende tegenstander FC Volendam in de JENS Vesting de loopgraven gaat betrekken zoals diverse clubs wel hebben gedaan. ,,Ingraven zie ik FC Volendam niet doen, dat zit gewoon niet in de genen van deze ploeg.” In de opstelling van FC Emmen zal in vergelijking met de laatste competitiewedstrijd, twee weken geleden tegen Achilles ’29, niet veel veranderen. Alle potentiële basisspelers zijn ook fit. De enige die op de laatste training wat probleempjes had was Boy Deul, maar Heerkes verwacht dat hij er wel bij zal zijn.


FC Emmen heeft zich de afgelopen twee weken goed kunnen voorbereiden op het belangrijke duel tegen de Volendammers. In deze periode werd een oefenduel gespeeld in Duitsland. Heerkes: ,,Dat was louter bedoeld om het ritme vast te houden. De speelwijze van Preussen Münster is ook niet te vergelijken met die van FC Volendam.” 

Opvallend bij FC Volendam is dat de club een uitsyndroom heeft opgelopen. De laatste uitwedstrijd buiten Volendam die in winst eindigde was op 18 september vorig jaar toen bij Helmond Sport werd gewonnen. Daarna volgden elf uitduels waarin slechts vijf punten werden gepakt via vijf gelijke spelen. Maar zoals bekend komt aan alle series, goed of slecht, wel eens een einde. In de onderlinge duels tussen FC Emmen en FC Volendam is sprake van evenwicht. Tot nu toe werd er in Emmen zeventien keer gespeeld; zowel FC Emmen als FC Volendam won zeven keer en drie maal eindigde het in een gelijkspel. Het duel wordt geleid door Rob Dieperink uit Borculo. De 27-jarige scheidsrechter floot eerder dit seizoen FC Den Bosch-FC Emmen (3-0).