Gemiste strafschop kost FC Emmen onder 19 twee punten

FC Emmen JO19-FC Den Bosch JO19 0-0
Of het verdiend zou zijn is een tweede maar FC Emmen onder 19 liet in de negentigste minuut een unieke kans op de drie punten liggen door een wegens hands toegekende strafschop niet te benutten. Het kostte de Bosschenaar Van Wanrooy een rode kaart  maar FC Emmen verdediger Aron Timmerman zag zijn inzet vanaf elf meter door FC Den Bosch doelman Bram Kaarsgaren gestopt. Het was een wedstrijd met betrekkelijk weinig kansen. FC Emmen doelman Kjell Scherpen had iets meer werk te verrichten dan zijn collega maar honderd procent kansen waren nauwelijks te zien. In de tweede helft werd het wel een stuk fysieker met als dieptepunt een zware blessure van een Bosschenaar in de 65e minuut die na een langdurige behandeling per brancard werd afgevoerd. FC Emmen verloor met nog een kwartier te spelen Lorenzo Hindriks wegens zijn tweede gele kaart maar zette ondanks met een man minder toch aan in de slotfase wat dus een strafschop wegens hands opleverde. Zonder succes waardoor FC Emmen voor de tweede week achter elkaar op 0-0 bleef steken.
FC Emmen JO19: Scherpen; Osazee, Berends, Timmerman, Roosken, Hindriks, Deiman, Aalderink (65. Carty), Quispel, Engbers, Dallinga (46. Margaritha)

DSCF4179

Thijs Dallinga komt niet los van zijn tegenstander.

DSCF4183

Lesley Osazee is ten val gebracht.

DSCF4190

Ruben Roosken trekt voor.

DSCF4211

Aron Timmerman mist de strafschop in de 90e minuut.

Fortuna Sittard JO14-FC Emmen JO14 0-3
In Zuid-Limburg deed FC Emmen goede zaken door met 3-0 te winnen van naaste concurrent Fortuna Sittard. FC Emmen begon sterk en na een mooie voorzet van David Brouwer kopte Damien Zwikker in de vierde minuut op fraaie wijze de 0-1 binnen. Fortuna Sittard drong hierna aan zonder tot grote kansen te komen. Na een solo over de as van het veld van Jordy Egberts werd Kas Lamberink in de 25ste minuut aangespeeld die beheerst scoorde en de 0-2 aantekende. Deze voorsprong kwam tot de rust niet meer in gevaar. Na de rust was FC Emmen geen schim meer van het team uit de eerste helft. Fortuna was heer en meester op het middenveld en met het nodige geluk en uitstekend keeperswerk van Daan de Vree werd de nul gehouden. FC Emmen moest tot overmaat van ramp met tien man verder nadat Freek Tempelman een doorgebroken speler buiten de zestien meter vloerde. FC Emmen rechtte de rug en begon met een man minder weer te voetballen. In de 65ste minuut kopte Kas Lamberink de bal fraai in de verre hoek na een rake voorzet van David Brouwer en met 0-3 was de wedstrijd definitief gespeeld. Een goede eerste helft en een mindere tweede helft leverden drie belangrijke punten op in de strijd om het kampioenschap waar FC Emmen zich nu nadrukkelijk in mengt.
FC Emmen JO14: De Vree; Meijer, Egberts, Boer, Brouwer, Kuik (Ridderbusch), Zwikker, Van der Haar (Falke), Zeqiri (Tempelman), Lamberink, Lemmen.