Terug naar overzicht Terug

FC Emmen zoekt weg omhoog via Maastricht


FC Emmen heeft niet veel tijd om over het verlies tegen FC Dordrecht te treuren want paasmaandag wacht al MVV Maastricht met spanning op de komst van de Emmenaren. FC Emmen laat niets aan het toeval over want de spelers vertrekken na eerst nog een training in De Oude Meerdijk te hebben afgewerkt al op zondag naar Zuid-Limburg waar in het mooie Urmond wordt overnacht. 


Tot voor kort kon trainer Dick Lukkien bogen op een grote, fitte selectie maar daar is plotseling verandering in gekomen. Tegen FC Dordrecht waren Stef Gronsveld en Anco Jansen afwezig wegens kleine blessures en in de wedstrijd vielen bovendien Mario Bilate en Norair Mamedov uit met letsel. De vraag is wie tijdig kan worden opgelapt voor het duel in De Geusselt. De medische staf moet dus aan de bak.

De nederlaag van FC Emmen kwam tamelijk onverwachts hoewel de vorm de laatste weken toch een dalende lijn vertoonde. Na de fraaie 5-2 thuiszege op De Graafschap speelde FC Emmen zeven wedstrijden waarin het alleen maar uit van FC Oss won. Daarnaast vier gelijke spelen en twee nederlagen. In punten uitgedrukt pakte FC Emmen slechts zeven pluspunten van de 21 mogelijke. Desondanks blijft FC Emmen bovenin meedraaien omdat ook de topclubs zich af en toe misstappen veroorloven.

Verloor FC Emmen afgelopen vrijdag, ook MVV presteerde hetzelfde in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. De Limburgers kwamen net als FC Emmen vlot op een 2-0 achterstand en gingen uiteindelijk met een 2-1 nederlaag naar huis. In de extra tijd kreeg middenvelder Pieter Nys bovendien nog zijn tweede gele kaart en zal dus tegen FC Emmen ontbreken. In Maastricht heeft FC Emmen over het algemeen weinig te vertellen. Van de laatste tien onderlinge ontmoetingen in Maastricht werd slechts een keertje gewonnen, naast zes nederlagen en drie gelijke spelen. Die overwinning dateert van 1 maart 2013 toen Norair Mamedov in de 73e minuut de winnende goal voor FC Emmen scoorde.