Gemiste kansen breken FC Emmen op

Het valt niet mee in het spel van FC Emmen nog iets positiefs met het oog op de toekomst te ontdekken. De ploeg bereikte tegen FC Volendam een nieuw dieptepunt door thuis vier doelpunten om de oren te krijgen. Toch waren er momenten dat het duel een heel ander verloop hadden kunnen geven. In de eerste twintig minuten schiep FC Emmen zich namelijk een trio kansen waarvan de eerste twee tot de groep ‘opgelegde’ moeten worden gerekend. Het begon in de 14e minuut met een goede actie en dito voorzet vanaf rechts door Jeffrey de Visscher. Ruud ter Heide leek perfect in te koppen maar de debuterende FC Volendam doelman Sonny Stevens tikte de bal uit de hoek. Twee minuten later lanceerde Michel Poldervaart een uitstekende dieptepass op Jeffrey de Visscher die eeen vrij schootsveld kreeg, maar ook hij slaagde er niet in Stevens te passeren. Het Emmer offensief werd in de 19e minuut afgesloten met een harde knal van Ruud ter Heide van buiten de zestien, maar wederom doelman Stevens stond succes in de weg.

Jorrit Kunst (links) zet een Volendammer de voet dwars.

Marijn Sterk (rechts) in actie tegen zijn oude club.

FC Volendam had tot die kans voor Ter Heide geen kans gehad, maar liet twee minuten later zien hoe een doelkans moet worden benut. Een Volendammer liet drie verdedigers in het centrum staan, er volgde een pass op Nick Tol die zijn inzet door Harm Zeinstra zag worden gekeerd maar voor de voeten van Achmed Ahahaoui die probleemloos kon intikken. Na een klein half ur deden de gasten, die zich bij balverlies massaal op eigen helft terugtrokken, er nog een schepje bovenop. Een voorzet vanaf bijna de achterlijn werd door Zeinstra volledig gemist waardoor Jack Tuyp moeiteloos zijn zevende van het seizoen kon laten aantekenen. Het spel van FC Emmen werd daar uiteraard niet beter van. Passjes naar vrijstaande medespelers mislukten, toch werden er af en toe ook nog toverballen gegeven die natuurlijk tot mislukken waren gedoemd. Tot aan rust werd dan ook weinig constructiefs tot stand gebracht.

Shkodran Metaj aan de bal (Foto’s Boudewijn Benting)

Met Michal Mravec voor Kevin Görtz begon FC Emmen aan de tweede helft. Wat de ploeg van plan was zal wel altijd een raadsel blijven want hoewel redelijk veel in balbezit, werd er in 45 minuten spelen geen enkele doelkans meer gecreëerd. Ook het inbrengen van de gepasseerden Randy Wolters en Elson Almeida kon geen verandering in het spelbeeld brengen. Voor Achmed Ahahaoui werd het nog wel een vrolijke aanval. Hij mocht nog twee maal scoren nadat de Emmer verdediging zich twee keer volledig liet uitspelen. De niet te benijden trainer René Hake had een goede start gezien. ,,De eerste twinitig waren prima van onze kant en we hadden op 2-0 moeten komen. Tot aan de 0-3 hebben we in de tweede helft ook nog goed gespeeld maar na die derde goal was het gebeurd natuurlijk.” Door de nederlaag is FC Emmen de rode lantaarndrager geworden.

Achmed Ahahaoui (7) legde met drie treffers FC Emmen op de pijnbank.

Jack Tuyp (9) scoorde de 0-2 voor FC Volendam (Foto’s Gerrit Rijkens).

FC Emmen-FC Volendam 0-4. 21. Ahahaoui 0-1, 28. Tuyp 0-2, 73. Ahahaoui 0-3, 81. Ahahaoui 0-4. Scheidsrechter: Higler. Gele kaart: Ahahaoui (FC Volendam). Toeschouwers: 1775.
FC Emmen: Zeinstra; Kunst, Görtz (46. Mravec), Fischer, Sterk, De Vries, De Groot (68. Almeida), Metaj, Poldervaart (80. Wolters), Ter Heide, De Visscher.
FC Volendam: Stevens; Roj, Leon Tol, Schilder, Koning, Lindenbergh (83. Bakkenes), Muhren (71. Van Dijk), Kruys, Nick Tol (82. Kramer), Tuyp, Ahahaoui.