Gemakkelijke zege voor Emmer D-jeugd

Heerenveen/Emmen C2-NEC/Oss C1 1-4
De C-jeugd van FC Emmen trof in NEC/Oss C1, getraind door ex-Emmenaar Peter Uneken, opnieuw een te sterke tegenstander. Dat uitte zich in een 0-4 stand bij de rust. De eerste serieuze doelkans was echter voor de thuisclub toen Jochem Scholten alleen op de doelman af mocht gaan maar slaagde er niet in die te passeren. De Emmer doelman Vincent Beugelink had een drukke middag, hij sloeg er uit wat in zijn vermogen lag maar moest na een kwartier capituleren voor een hoge inzet. Amper een halve minuut later kreeg Matthijs Hensens een kans op de 1-1 maar strandde evenals Jochem Scholten voor hem op de Nijmeegse goalie. NEC/Oss was vervolgens veel consequenter in de afwerking en nam met nog drie prima doelpunten een 0-4 voorsprong. Na de thee waren bij FC Emmen de lichtgewichten Thyrann Lambers en Roelof van Dijk vervangen door Emil Bijlsma en Jan Scholten. FC Emmen kwam nu iets meer aan aanvallen toe maar had door slordig uitverdedigen gemakkelijk op een grotere achterstand kunnen komen. Matthijs Hensens verkleinde in de 40e minuut met een fraaie treffer nog tot 1-4 en was ook nog dicht bij de 2-4 maar de Nijmeegse doelman grabbelde de bal in tweede instantie nog net voor de doellijn.
Heerenveen/Emmen C2: Beugelink; Levon van Dijk, Sanafikha, Fokke, Uineken, Blekkink, Hensens, Kroeze (43. Sliedrecht), Jochem Scholten (58. Harms), Roelof van Dijk (36. Bijlsma), Lambers (36. Jan Scholten).

SML D1-Heerenveen/Emmen D2 0-6
Thom Scheper was de opvallendste speler in de eerste helft met een puntgave hattrick. Hij nam namelijk de eerste drie treffers voor zijn rekening. Scheper kreeg daar achtereenvolgens hulp bij van Maxim Muusse en twee maal Kjelt Engbers. De 0-3 was tevens de ruststand. FC Emmen begon uitstekend aan de wedstrijd, maar liet in het tweede deel van de eerste helft het tempo zakken waardoor het een rommeliger geheel werd. In de tweede helft draaiden Thom Scheper en Kjelt Engbers even de rollen om waardoor laatstgenoemde de 0-4 kon scoren. De laatste twee doelpunten kwamen op naam van Thijs Oosting die na een blessureperiode van twee maanden weer van de partij was.
Heerenveen/Emmen D2: Roy Schepers (31. Scherpen): Hoogeveen, Bos, Muusse, Timmerman, Engbers (40. Oosting), Gerding (40. Roosken), Hindriks, Berends (40. Gerdes), Thom Scheper, Gierveld (40. Van der Meulen).

AFC B1-Emmen B1 3-3
Tot tien minuten voor het einde leek de Emmer formatie in Amsterdam een nederlaag tegemoet te gaan. De stand was op dat moment 3-1 maar zoals vaker dit seizoen toonden de Emmenaren karakter en sleepten nog een mooi gelijkspel in de wacht tegen de nummer twee van de ranglijst. Emmen deelde de eerste klap uit door in de tweede minuut op voorsprong te komen. Boris Rasevic was de maker op aangeven van Janiek Arends. De Emmenaren leken de zaak onder controle te hebben maar na een kwartier kwam er zand in de motor. AFC zette Emmen onder druk en ging de rust in met een 2-1 voorsprong die in de 55e minuut na een missertje van Rik Graver tot 3-1 werd uitgebouwd. Coach Börn Zwikker voerde een aantal positiewisselingen door en dat had succes. Invaller Stefan Kikkert verkleinde in de 70e minuut tot 3-2 en Emmen ging vervolgens voor de gelijkmaker. Die kwam er een minuut voor tijd door Janiek Arends. Stefan Kikkert kreeg nog een kans op de 3-4 maar tikte de bal naast. Met de 3-3 was Emmen echter best tevreden.
Emmen B1: Joost Schrik: Rik Graver (55. Sebastian Kroeze), Peter Fokke, Karel IJzerman, Paul Bangura, Sander Boekholt, Boris Rasevic, Sem Nijkamp (50. Leon Berens), Patrick Eberhard (36. Stefan Kikkert), Sadik Spijodic, Janiek Arends.