Terug naar overzicht Terug

Gemakkelijke bekerwinst FC Emmen C1


SC Genemuiden C1-FC Emmen C1 1-7 (1-3)
FC Emmen stond halverwege met 3-1 voor maar speelde volgens coach Henk Venema toch niet optimaal. ,,Je speelt tegen een ploeg uit een klasse lager en dat moet je ook kunnen zien. Dat was echter niet altijd het geval.” Na de 0-1 van Lorenzo Hindriks maakte de thuisploeg nog wel gelijk maar daarna liep FC Emmen naar een 1-3 ruststand via twee goals van Kjelt Engbers die na de thee ook de 1-4 op zijn naam zette. Jan Scholten zorgde voor 1-5, Kjelt Engbers zette met zijn vierde goal FC Emmen op 1-6 waarna Lorenzo Hindriks de zevende treffer op zijn naam schreef. FC Emmen miste nogal wat spelers wegens blessures en andere redenen.
FC Emmen C1: Knigge; Hoogeveen (45. Fokke), Mol, Bos, Hemme, Berends, Hindriks, Luiken, Jan Scholten, Engbers, De Graaf (36. Witzand). 

NEC/FC Oss D1-FC Emmen D1 2-2 (1-2)
FC Emmen D1 begon de bekerwedstrijd niet al te sterk en zag de thuisploeg in de beginfase een tweetal mogelijkheden krijgen. Naar mate het duel vorderde kwam de formatie van trainer Paul Kamphuis beter in het spel en forceerde dan ook de voorsprong. Op aangeven van Bas Aalderink schoot Thijs Dallinga de bezoekers naar 0-1. Door een verdedigingsfoutje kwam NEC/FC Oss op gelijke hoogte maar de Emmenaren gingen toch met een voorsprong rusten. Thijs Dallinga deed het voorwerk en Thijs Oosting was de afmaker: 1-2. Na de pauze speelde FC Emmen aanvankelijk uitstekend voetbal en de 1-3 leek dichter bij te zijn dan de gelijkmaker. Toen de 1-3 uitbleef scoorde de thuisclub wel de gelijkmaker: 2-2. Sneu voor de Emmenaren te meer omdat er een duidelijke buitenspel geur rond die gelijkmaker hing.
FC Emmen D1: Scherpen; Luchies, Seubers, Timmermans, De Vries (Van Aken), Gerdes, Aalderink (Haak), Oosting, Knol, Dallinga, Zwaagstra (Ebbinge).