Gelijkspel tegen Go Ahead Eagles

We zijn er niet in geslaagd om in eigen huis Go Ahead Eagles te verslaan. Tweemaal vochten we ons terug van een achterstand, maar het was niet voldoende voor een overwinning.

FC Emmen speelde in speciale roze tenues om samen met hoofdsponsor EasyToys aandacht te vragen voor zaadbalkanker, de meest voorkomende kankersoort bij mannen tussen de 15 en 40 jaar die zo’n 800 keer per jaar wordt vastgesteld. Met de actie willen we zoveel mogelijk mannen aansporen om zichzelf regelmatig te checken, want mannen die er snel bij zijn hebben een overlevingskans van meer dan 95%. De gedragen wedstrijdshirts van deze wedstrijd worden geveild via www.matchwornshirt.com om geld in te zamelen voor Stichting Zaadbalkanker.

De eerste helft was van Drentse zijde niet om over naar huis te schrijven. Er ging veel mis en er werd veel slordig balverlies geleden, waardoor de ploeg van Dick Lukkien zelf niet aan voetballen toe kwam én de bezoekers meerdere keren gevaarlijk werden. De openingstreffer kwam dan ook van Go Ahead; na een corner kregen de Emmenaren de bal niet weg en kon Jay Idzes profiteren: 0-1.

Gelukkig bleven de slordigheden van de Emmenaren onbestraft in het restant van de eerste helft, ondanks mogelijkheden voor Rashaan Fernandes, Isac Lidberg en Omobolaji Adekanye.

Kort voor rust kwam FC Emmen zelfs nog op gelijke hoogte. Mark Diemers zag de loopactie van Ole Romeny en gaf een diepe bal, maar Romeny werd in de zestien van de Deventenaren naar de grond gewerkt en scheidsrechter Jochem Kamphuis wees naar de stip. Jeroen Veldmate benutte de strafschop tegen zijn oude club en omdat Diemers kort na de 1-1 nog een schot van afstand voorlangs zag gaan, zochten beide ploegen met een gelijke stand de kleedkamers op.

Opnieuw terugvechten van een achterstand
Na rust leken de meeste slordigheden uit het spel van de Emmenaren te zijn verdwenen. Toch kwamen de Eagles een kwartier na rust opnieuw op voorsprong. Een voorzet vanaf links van Finn Stokkers werd binnengewerkt door Adekanye, die goed voor zijn directe tegenstander Keziah Veendorp was gekomen.

En dus moesten we weer in de achtervolging, maar dat bleek een lastige opgave. De bezoekers verdedigden gegroepeerd en de ploeg van Lukkien beschikte vandaag niet over de vorm om daar doorheen te spelen. Een kwartier voor tijd schoot Lucas Bernadou na een corner naast, maar daarna was het wachten tot de slotfase op de volgende kans. Inmiddels waren met Ben Scholte en Jeremy Antonisse aanvallende versterkingen in de ploeg gekomen, een duidelijk signaal van de trainer: alles voor de gelijkmaker.

En die kwam er, vlak voor tijd. Een perfect aangesneden voorzet van Diemers werd acrobatisch binnengewerkt door Romeny, die daarmee de 2-2 op het scorebord zette. In de zeven minuten extra tijd was Romeny opnieuw dichtbij, weer uit een voorzet van Diemers. Ditmaal raakte hij de bal niet helemaal lekker en kon doelman Jeffrey de Lange ingrijpen. Het bleek het laatste wapenfeit, want kort daarna floot scheidsrechter Kamphuis af.

Door het gelijke spel blijven we zestiende in de Eredivisie, met één punt voorsprong op nummer zeventien FC Groningen. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen FC Volendam, klik hier voor alle ticketinfo. We kunnen de steun in deze fase goed gebruiken!

FC Emmen – Go Ahead Eagles: 2-2
9. Jay Idzes 0-1
40. Jeroen Veldmate 1-1 (pen.)
61. Omobolaji Adekanye 1-2
90. Ole Romeny 2-2