Gelijkspel virus slaat weer toe bij FC Emmen

Zeventig minuten lang had FC Emmen een riant uitzicht op het behalen van de zo zeer gewenste drie punten. Maar het mocht weer niet zo zijn, Almere City FC liep een 2-0 achterstand in drie minuten tijd in en had in blessuretijd zelfs nog kunnen winnen. Een teleurstellend slot voor de thuisclub  die in grote delen van de wedstrijd eigenlijk best goed voetbal had laten zien.

FC Emmen en Almere City FC maakten er een prima eerste helft van. Er zat tempo in het duel en er werden aan beide kanten mogelijkheden gecreëerd. De eerste helft kon ruwweg in drie fases worden onderverdeeld. Het eerste deel was voor FC Emmen, in het middenstuk stond FC Emmen doelman Dennis Telgenkamp centraal en in de laatste tien minuten was de thuisclub weer de
bovenliggende partij. In het begin waren er kansen voor Alexander Bannink en Omran Haydary. Daarna zo tussen de 20e en 30e minuut kreeg Dennis Telgenkamp een kwartet kansen voor de bezoekers te verwerken en hij deed dat zeer bekwaam. FC Emmen ontworstelde zich vervolgens onder de druk, eerst was er een schot van Jeroen Veldmate van zeker 35 meter dat in de eerste
corner voor FC Emmen eindigde. Tien minuten voor de pauze was het echter bingo. Een fraaie aanval opgezet door Alexander Bannink en Omran Haydary werd door Cas Peters vlak voor de neus van doelman Kramer ingetikt: 1-0. Het werd tevens de ruststand.

Fc Emmen - Almere Foto Boudewijn Benting Emmen km 10
Cas Peters glijdt voorbij aan Damon Mirani.
Glenn Bijl met Arsenio Valpoort in de nabijheid.
Almere doelman Chiel Kramer grijp stevig in.

Glenn Bijl was indertijd zijn stekkie als rechterverdediger na een griepje kwijtgeraakt en maakte zijn rentree als middenvelder. Wat onwennig uiteraard want nu had hij aan alle kanten tegenstanders om zich heen, maar anderhalve minuut na de thee liet hij een sterke kant van hem zien namelijk een verwoestend schot van afstand. Hij deed dat zo goed dat het diagonale schot van net binnen de zestien achter doelman Kramer in het net plofte: 2-0. Een perfecte start van het tweede bedrijf voor FC Emmen wat een riant uitzicht bood op de gewenste driepunter. FC Emmen was zelfs nog dichtbij de 3-0 toen een knal van Cas Peters de staander buiten bereik van doelman Chiel Kramer op de paal eindigde. De 2-0 viel in de 47e minuut dus was er nog een heel eind te gaan. Almere begreep dat en zette FC Emmen onder druk. Twintig minuten voor het einde leidde dat tot de 2-1. Een schot van Javier Vet belandde in eerste instantie op de paal maar de rebound werd een prooi voor de mee opgekomen verdediger Damon Mirani die verkleinde tot 2-1. Een klein schokje voor FC Emmen wellicht die drie minuten later veranderde in een forse dreun toen Silvester van der Water er na een voorzet van invaller Dennis van der Heijden 2-2 van maakte.

Omran Haydary wordt dwarsgezeten door Arsenio Valpoort.
Cas Peters is blij met zijn vijfde goal van het seizoen. (Foto’s: Boudewijn Benting).

Er was nog een dik kwartier te gaan maar FC Emmen kreeg de boel niet meer op de rails. Vijf minuten voor het einde waren de bezoekers nog dichtbij de 2-3 en een kopbal van spits Ezra Walian had ook gemakkelijk in de winnende goal kunnen eindigen doch de inzet werd nog net tot hoekschop verwerkt. Met nog drie minuten extra tijd haalde FC Emmen bibberend de eindstreep met het achtste gelijke spel in dertien wedstrijden. Voor coach Dick Lukkien uiteraard een fikse domper. ,,Na de 2-0 denk je toch dat wij dit over de eindstreep kunnen trekken. Vervolgens doen we ons zelf veel te kort. De manier waarop we de goals tegen krijgen stemt me niet tot vrolijkheid. Dat gebeurt te vaak en op het einde konden we ook nog verliezen. Dus zijn we nog blij met het punt maar tevreden zijn is wat anders.”

FC Emmen-Almere City FC 2-2. 35. Peters 1-0, 47. Bijl 2-0, 70. Mirani 2-1, 73. Van der Water 2-2. Scheidsrechter: Dieperink. Gele kaart: Mirani (Almere City FC). Toeschouwers: 2517.
FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Veendorp, Veldmate, Bakker, Ben Moussa, Bijl (84. Chacon), Loen, Peters, Bannink, Haydary (76. Hemmen).
Almere City FC: Kramer; Kvida (57. Van der Heijden), Mirani, Mac-Intosh, Owusu, Ahannach, Salasiwa, Vet, Valpoort (67. Mac Donald), Walian, Van der Water.