Terug naar overzicht Terug

FC Emmen kan een driepunter goed gebruiken


Na een weekeindje zonder competitie dendert de Jupiler League aanstaande vrijdag voort met de dertiende speelronde. Hierin krijgt FC Emmen bezoek van Almere City FC dat vijf plaatsen lager staat geklasseerd dan de formatie van trainer Dick Lukkien maar de afstand in punten bedraagt slechts drie punten. Beide ploegen zal er veel aan gelegen zijn om met drie punten van het veld te stappen maar dat zal speciaal voor FC Emmen het geval zijn. Immers uit de laatste drie wedstrijden werd slechts een puntje gepakt en dat is toch beneden de verwachting. Op papier zijn er duidelijke winstkansen voor de Emmenaren want Almere City heeft uit de zes uitwedstrijden tot nu toe slechts een punt gepakt.


In vergelijking met de wedstrijd tegen Helmond Sport heeft trainer Dick Lukkien al dan niet noodgedwongen een aantal wijzigingen in de basisopstelling aangebracht. Zo is doelman Dennis Telgenkamp na een griepje weer terug en ook Alexander Bannink is na een blessure weer inzetbaar. Daar staat tegenover dat spits Mario Bilate geblesseerd is terwijl ook Anco Jansen niet fit is. Het heeft tot gevolg dat Omran Hayrady weer in de spits staat terwijl Glenn Bijl een positie op het middenveld heeft gekregen ten koste van Michael Chacon.

FC Emmen moet voor de kerstdagen nog zeven wedstrijden afwerken waarin 21 punten zijn te verdienen. Een honderd procent score lijkt wat te veel gevraagd, maar hierin moet toch een goede basis worden gelegd voor een succesvolle tweede helft van het seizoen. Het resterend programma lijkt zeker niet ongunstig want het bestaat uit vier thuis- en drie uitwedstrijden. In de JENS Vesting komen na Almere City FC nog MVV Maastricht, Jong Ajax en FC Den Bosch op bezoek. Uit moet FC Emmen naar FC Volendam, Jong FC Utrecht en Telstar.

Tegenstander Almere City FC maakt tot nu toe ook geen geweldig seizoen door. De huidige veertiende plaats is teleurstellend maar de ploeg heeft de aandacht gericht op de tweede periode en begon die met een thuiszege op Jong AZ. Een ietwat fortuinlijke zege want de winnende goal werd in de derde minuut van de extra tijd gescoord.  Vorig seizoen telde de ploeg van trainer Jack de Gier nog twee ex-Emmenaren met Rick ten Voorde en Tom Overtoom maar eerstgenoemde speelt tegenwoordig in Israël bij een tweede divisieploeg. Overtoom is nog wel aanwezig maar heeft wegens een armbreuk na de derde speeldag niet meer gespeeld.

Topscorer van Almere City is Arsenio Valpoort met zeven goals. Hij begon als een speer maar heeft in de laatste vijf duels, inclusief een bekerwedstrijd, niet meer gescoord. Almere City heeft met Ezra Walian ook een Indonesische international in de ploeg, hij komt overigens uit de jeugd van Ajax. Almere City zag verder in de zomer uitblinker Soufyan Ahannach naar het Engelse Brighton vertrekken maar heeft inmiddels weer een nieuwe Ahannach in de selectie. Het is de negentienjarige Anass, een neef van Soufyan.

Opsteling FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Veendorp, Veldmate, Bakker, Bijl, Ben Moussa, Loen, Peters, Bannink, Haydary.