Gehavend Jong FC Emmen verliest nipt

De blessures en schorsingen bij de hoofdmacht hadden een behoorlijke invloed op de samenstelling van Jong FC Emmen dat uit tegen het hoog geklasseerde Jong Haarlem moest aantreden. De jongelingen, Daniel Balsala, Martin de Roo, Björn Zwikker en invaller Berry Schepers hielden zich keurig staande maar konden uiteindelijk de 1-0 nederlaag ook niet verhinderen. Toch waren er kansen genoeg met bijvoorbeeld al na luttele seconden een vrij voor de doelman staande Björn Zwikker maar hij schoot de sluitpost recht in de armen. De eerste helft was over het geheel genomen echter voor de Haarlemmers en de 1-0 voorsprong, in de 22e minuut tot stand gekomen door Urdacan Faroud, was dan ook niet onverdiend. In de tweede helft was het echter een ander verhaal. Jamill Been, tot twee keer toe, Daniël Manning en Dada Bugera hadden de balans naar de Drentse kant kunnen laten overslaan maar slaagden er niet in de doelman te passeren. Martijn Kamps was er eveneens dichtbij maar zijn pegel vanaf een meter of dertig belandde op de lat. Waardoor het bij de vierde nederlaag in de laatste vijf duels bleef.
Jong FC Emmen: Peek; Balsala, Bosman, De Roo, Schenkel; Kamps, Zwikker (46. Bugera), Huizinga; Doorn, Been (65. Schepers), Manning. Gele kaart: Kamps.