Geen winst in Amsterdam door late gelijkmaker

In een vermakelijke wedstrijd op sportpark De Toekomst hebben we met 3-3 gelijkgespeeld tegen Jong Ajax. Na een achterstand vocht FC Emmen zich helemaal terug, maar in de slotfase viel nog een tegentreffer.

Na een minuut stilte vanwege de aardbeving in Marokko begonnen de spelers (die tevens rouwbanden droegen) aan de wedstrijd. Al vroeg leek Joey Konings de Emmenaren op voorsprong te schieten, maar na goed doorkoppen van Piotr Parzyszek wist hij Jong Ajax-doelman Charlie Steford niet te verslaan in de één tegen één.

De eerste kans voor de thuisploeg was wel raak. Na een dribbel van Gabriel Misehouy (de broer van Aaron Misehouy die vandaag bij de wisselspelers van FC Emmen zat), schoot spits David Kalokoh van buiten de zestien raak in de verre hoek: 1-0. FC Emmen ging meteen op jacht naar de gelijkmaker en kreeg Parzyszek een schietkans na een corner. Helaas zat de doelman er goed bij, waardoor de gelijkmaker uitbleef.

Aan de andere kant was het enkele minuten later weer raak en de goal was bijna een kopie van de eerste. Weer was Misehouy belangrijk met een dribbel, ditmaal kon Mika Godts van buiten de zestien in de verre hoek raak schieten vanaf de linkerkant. Qua spel deden de Emmenaren zeker niet onder voor de thuisploeg, maar desondanks stond er halverwege de eerste helft dus wel 2-0 op het scorebord. Vervolgens waren Jari Vlak (met een schot) en Patrick Brouwer (met een bal vanaf de achterlijn) nog gevaarlijk, maar het leverde geen aansluitingstreffer op.

Emmen vecht terug
Na rust vervolgden de Drenten met Lucas Bernadou in de ploeg voor Jorrit Smeets de jacht op de aansluitingstreffer. Konings was tweemaal gevaarlijk met een schot van afstand, maar die gingen net over. Driemaal was uiteindelijk scheepsrecht – alleen niet voor Konings zelf. Hij dook op achter de Amsterdamse verdediging en kapte naar zijn linkerbeen, maar zijn schot werd gekeerd door de doelman. De rebound was voor Desley Ubbink en die faalde niet: 2-1. Voor die treffer was de ijzersterk spelende Julius Dirksen achterin nog belangrijk in het voorkomen van een treffer van Misehouy.

Een dik kwartier voor tijd trok Ben Scholte de stand weer gelijk. Brouwer legde de bal terug vanaf de achterlijn en de geboren Ter Apeler kwam goed voor z’n man, waardoor hij van dichtbij de 2-2 binnen kon tikken. De ploeg van trainer Fred Grim ging voor de overwinning en kreeg kansen via Konings. Diezelfde Konings speelde in de slotfase een belangrijke rol toen hij een voorzet voorbij de tweede paal terug voor het doel kopte, waarna opnieuw Scholte scoorde. Het team vierde de 2-3 met het uitvak, maar met nog zeker tien minuten te spelen moesten we nog alles blijven geven.

In de blessuretijd scoorde Jong Ajax helaas opnieuw; en opnieuw van buiten de zestien. Ditmaal was het Kristian Hlynsson die de bal hard tegen de touwen schoot. Door die late 3-3 keerden de Emmenaren, die trots mogen zijn op de manier waarop ze zich terugvochten na een 2-0 achterstand, toch met enige teleurstelling huiswaarts.

Komende maandag spelen we om 20.00 uur opnieuw een wedstrijd tegen een Jong-ploeg, dan komt Jong FC Utrecht naar De Oude Meerdijk. Klik hier voor de ticketinfo!

Jong Ajax – FC Emmen: 3-3
12. David Kalokoh 1-0
19. Mika Godts 2-0
57. Desley Ubbink 2-1
73. Ben Scholte 2-2
82. Ben Scholte 2-3
90+1. Kristian Hlynsson 3-3

Schoten: 10-23