Terug naar overzicht Terug

Geen resultaat in Waalwijk


We zijn er zaterdagavond niet in geslaagd om een resultaat mee te nemen uit Waalwijk. Tegen het RKC van Joseph Oosting werd het voor rust 2-0, een achterstand die de ploeg ook tegen tien man niet meer goed kon maken.

Al heel snel kwam de thuisploeg op voorsprong. Bij een aanval over de rechterkant kon Mats Seuntjens laag voorzetten, waarna Michiel Kramer van dichtbij de bal over de doellijn werkte. Een flinke tegenvaller voor de ploeg van Dick Lukkien, die op het half uur opnieuw een tegentreffer moest slikken. Rechtsback Julian Lelieveld ontving de bal in de zestien van FC Emmen en schoot hard raak in de verre hoek: 2-0.

Daarna volgde nóg een tegenvaller; spits Richairo Živković raakte geblesseerd en moest nog voor rust het veld verlaten. Hij werd vervangen door Oussama Darfalou, die zijn debuut maakte voor onze club.

Geen goals ondanks overtal
Lukkien was niet tevreden over de eerste helft en kwam in de pauze daarom met een dubbele wissel. Julius Dirksen werd vervangen door de nieuwste aanwinst Dennis Vos, terwijl Michaël Heylen plaats moest maken voor Jasin Assehnoun, die voorin voor meer dreiging moest zorgen.

Vijf minuten na rust ontving Iliass Bel Hassani na ingrijpen van de VAR een directe rode kaart. Zo veranderde het spelbeeld ineens en werd het eenrichtingsverkeer richting het doel van RKC-goalie Etienne Vaessen. De Waalwijkers trokken zich massaal terug en probeerden de linies gesloten te houden. Toch was er al snel een grote kans voor de Drentse formatie. Vlak voor het doel zagen Ole Romeny en de ingevallen Darfalou allebei een kans om binnen te tikken, maar ze liepen daarbij elkaar in de weg. Even later kreeg Darfalou ook nog een kopkans, maar die bal was een prooi voor Vaessen.

Met Jari Vlak en Ben Scholte in de ploeg voor Jeroen Veldmate en Lucas Bernadou, zetten de Emmenaren in de slotfase alles op alles om nog een resultaat mee te nemen uit Waalwijk. Het was echter niet eenvoudig om kansen te creëren tegen het zeer gegroepeerde RKC, dat ondanks veel Drents balbezit stand hield. Ahmed El Messaoudi was in blessuretijd het dichtst bij een treffer, maar zijn omhaal werd gepakt door Vaessen en dus bleef het bij 2-0.

Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen Vitesse, dat als nummer veertien deze speelronde in ging. Voorafgaand aan de wedstrijd vindt de eerste editie van het Op Fietse Voetbalfeest plaats in Café Groothuis.

RKC Waalwijk – FC Emmen: 2-0
3. Michiel Kramer 1-0
28. Julian Lelieveld 2-0

Rood: 50. Iliass Bel Hassani

Statistieken:
Schoten: 6-17
Schoten op doel: 4-3
Balbezit: 33-67
Corners: 3-6

RKC Waalwijk: Vaessen; Lelieveld (72. Bakari), Gaari, Adewoye, Van den Buijs (84. Nieuwpoort), Lutonda; Bel Hassani, Anita, Clement (72. Augustijns); Kramer (55. Oukili), Seuntjens (84. Jozefzoon).

FC Emmen: Van der Hart; Bouchouari, Heylen (46. Assehnoun), Veldmate (79. Vlak), Veendorp, Dirksen (46. Vos); Bernadou (79. Scholte), Diemers, El Messaoudi; Romeny, Živković (40. Darfalou).