Terug naar overzicht Terug

G-voetbalteam boekt ook succes in Utrecht


Het G-voetbalteam van FC Emmen heeft in de tweede speelronde van de Bijzondere Eredivisie opnieuw succes geboekt en veel plezier beleefd. Terwijl er vorige week nog werd afgereisd naar Heerenveen stond nu de busreis naar Utrecht gepland. Op het natte trainingscomplex Zoudenbalch van FC Utrecht knokten de speelsters en spelers van het G-voetbalteam van FC Emmen voor iedere meter. En dat werd beloond!


De eerste wedstrijd van de speelronde werd gespeeld tegen ADO Den Haag. Het fysiek sterke ADO Den Haag schoot uit de startblokken. Het leek wel alsof het G-voetbalteam van ADO Den Haag revanche wilde nemen voor de nederlaag die het eerste team leed in Emmen afgelopen vrijdag (3-0). Ondanks dat het team van Jelle Mars en Jan Dijkgraaf goed tegenstand bood, kon een grote nederlaag (5-1) niet voorkomen worden. Khalid Boughaleb maakte de enige goal van de wedstrijd voor FC Emmen.

De tweede en tevens laatste wedstrijd van de speelronde werd gespeeld tegen gastheer FC Utrecht. In de kleedkamer werd afgesproken dat er alles aan gedaan ging worden om de nederlaag tegen ADO Den Haag goed te maken. In een spannende wedstrijd waarin het spel op en neer golfde, kwam uiteindelijk FC Emmen als winnaar uit de bus (2-1). Het G-voetbalteam kende in deze wedstrijd alleen maar uitblinkers. Toch was het Khalid Boughaleb die met twee doelpunten de aandacht op zich wist te vestigen.

Nadat de spelers en speelsters opnieuw de massaal toegestroomde media te woord hadden gestaan na de laatste wedstrijd, stond het wedstrijdbezoek in stadion De Galgenwaard op het programma. De kinderen vermaakten zich uitstekend en hadden opnieuw de dag van hun leven.

Bijzondere Eredivisie

FC Emmen is een van de tien profclubs die deelneemt aan de Bijzondere Eredivisie. Tijdens de competitie die verder bestaat uit ADO Den Haag, Ajax, De Graafschap, FC Groningen, sc Heerenveen, Heracles Almelo, Excelsior, VVV-Venlo en FC Utrecht, worden meerdere wedstrijden op één dag gespeeld.

Ook Emmen is een van de speelsteden en wel in de derde speelronde van de Bijzondere Eredivisie. FC Emmen speelt zondag 20 oktober in stadion De Oude Meerdijk voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard, ‘thuis’ tegen VVV-Venlo en Excelsior. Toegang is gratis en het publiek is op zondag 20 oktober van harte welkom bij een echt voetbalfeest waar het plezier vanaf spat.

IMG_4218