Terug naar overzicht Terug

Frits Dantuma tegen FC Dordrecht in de basis


Frits Dantuma stond ook de eerste twee competitieduels in de basis maar kwam daarna alleen nog als invaller in het veld. Hij neemt niet de controlerende positie over van Rozema, daar zal Frank Olijve staan terwijl Dantuma de positie van Olijve waarneemt. Trainer Joop Gall had ook nog een optie met Bart de Groot. ,,Hij kreeg echter in het oefenduel tegen Nieuw Buinen onder 23 een tik op de enkel en heeft ook nog wat last van een knie. Ernstig is het allemaal niet want hij kan wel mee als wissel.” Verder keert Shkodran Metaj terug die tegen FC Eindhoven was geschorst. Joop Gall kijkt uit naar de wedstrijd tegen de koploper. ,,Trainer Harrie van der Ham ken ik goed en heeft ongeveer dezelfde visie. Hij heeft ook een jonge, gretige en onbevangen groep. We zullen volop aan de bak moeten.”
Opstelling FC Emmen: Van der Vlag; Almeida, Luis Pedro, Siekman, Metaj, Dantuma, Olijve, Bannink, Resida, Bergkamp, Martinus.

Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Ed Janssen. Hij is een ervaren scheidsrechter uit de A-lijst (het hoogst haalbare voor een scheidsrechter) die al vanaf 2005 in de eredivisie fluit en ook regelmatig internationaal als vierde man wordt uitgezonden.
Voor de thuisblijvers is de wedstrijd live te volgen op Radio Emmen (107.6 FM en de stream op de website van rtvemmen.nl)

 

Frits Dantuma (links) en Shkodran Metaj staan vrijdag in de basisopstelling.