Terug naar overzicht Terug

FC Twente oefent 5 augustus in Univé stadion


 

FC Twente heeft de gang naar het Univé stadion er nog steeds in zitten. Na de twee bruisende play offs duels op het eind van de vorige competitie komen de Tukkers zoals bekend eind september voor de KNVB beker naar Emmen voor de met spanning tegemoet geziene wedstrijd tegen FC Emmen maar ook in de voorbereiding komt de formatie van de nieuwe trainer Steve McLaren naar Emmen. Op dinsdag 5 augustus wordt in de hoofdstad van Zuidoost Drenthe namelijk een oefenduel tegen het Turkse Ankaraspor gespeeld. De wedstrijd begint, onder leiding van scheidsrechter Ben Haverkort, om 19.30 uur en is nu ook toegankelijk voor belangstellenden uit Emmen en omgeving. Vanaf woensdag 30 juli start de voorverkoop aan de balie van het Univé stadion maar ook op de wedstrijddag gaan de kassa’s van het Univé stadion open. De entree bedraagt tien euro, kinderen tot en met veertien jaar betalen de helft.


 

FC Twente zag weliswaar belangrijke spelers als Orlando Engelaar en Karim El Ahmadi vertrekken maar zat niet stil op de transfermarkt. Theo Janssen werd van Vitesse overgenomen en Cheik Tioté, vorig seizoen uitgeleend aan Roda JC, werd van Anderlecht gekocht. Daarnaast werd verdediger Slobodan Rajkovic van Chelsea gehuurd dat hem het afgelopen seizoen bij PSV had gestald. En dan is er met de voormalige Engelse bondscoach Steve McLaren een nieuwe trainer. Hij moet de naar Schalke ’04 vertrokken Fred Rutten doen vergeten.

 

Ankaraspor uit de Turkse hoofdstad Ankara was het afgelopen seizoen een middenmoter in de Türkcell Süper Lig. Een gemiddeld vrij jonge ploeg met veel spelers van eigen bodem. De buitenlandse inbreng wordt gevormd door de Portugese middenvelder Neca, de Zweed Fredrik Risp, de zestienvoudig Mexicaanse international Antonio de Nigris en de Braziliaan Tita die voluit als Sidney C. Dos Santos door het leven gaat.