Terug naar overzicht Terug

FC Twente bijna op volle sterkte naar Emmen


Op zich komt het bezoek van FC Twente in deze fase een beetje aan de vroege kant maar de agenda van de Tukkers liet geen een andere datum toe. De landskampioen is al bijna een maand in training en heeft reeds vier oefenduels achter de rug. Zo werd met 5-0 en 5-1 van respectievelijk Quick ’20 en SC Enschede gewonnen. De dubbele cijfers werden bereikt tegen De Zweef (11-2) en tegen een selectie uit Hengelo (17-0). FC Emmen is dus net begonnen met als enig resultaat tot nu de 10-0 winst op Bargeres.
FC Twente heeft in de Belg Michel Preud’homme een nieuwe trainer. Hij heeft als opdracht de ploeg minimaal op het zelfde niveau te houden en gelet op de selectie moet dat tot de mogelijkheden behoren. Hij zag wel twee steunpilaren uit het kampioensteam vertrekken met Blaise Nkufo en Miroslav Stoch. Onder tussen blijft ook de naam van Bryan Ruiz voortdurend in het geruchten circuit zweven als de volgende vertrekker. Als dat laatste zou gebeuren is FC Twente de complete voorhoede van het afgelopen seizoen kwijt. Maar er is uiteraard voor aanvulling gezorgd. Opvallendste transfer is de komst van de Oostenrijkse doelpuntenmachine Marc Janko. Verder heeft FC Twente met Emir Bajrami (van IF Elfsborg) en Rasmus Bengtsson (van Hertha BSC) twee Zweden aangetrokken.
FC Twente was met zeven spelers uit de selectie van vorig seizoen goed vertegenwoordigd op de WK. Ze zullen niet allemaal in Emmen verschijnen, vooral omdat een aantal van hen inmiddels een andere club heeft gevonden. Voor doelman Sander Boschker geldt dat zeker niet maar hij heeft zonder twijfel nog wat vakantiedagen op te maken.
 FC Emmen gaat er vanuit met de drie Heerenveners (Bart de Groot, Richard Stolte en Johnny de Vries) te kunnen aantreden. Zij hebben wat trainingsuren betreft een voorsprong op de rerst van de Emmer selectie omdat SC Heerenveen ook al langer in training is.
De wedstrijd begint om 20.00 uur en kaartjes kosten 10 euro voor volwassenen en 5 voor een kind onder twaalf.