FC Emmen in de dubbele cijfers tegen Bargeres

FC Emmen had als extra handicap dat de selectie nog te smal was. Van de zestien spelers vielen twee (Steven de Blok en Kevin Görtz) geblesseerd af waardoor er nog slechts veertien beschikbaar waren. Een situatie waarin snel verandering zal komen, maandag melden de SC Heerenveen talenten Bart de Groot, Richard Stolte en Johnny de Vries zich op de Meerdijk, maar zaterdagavond moest trainer Harry Sinkgraven het daar nog mee doen. Scheidsrechter Holties hield het gelukkig bij tachtig minuten en twee extra drinkpauzes maar het bleef voor spelers en publiek. toch nog altijd met zo’n vijfhonderd opgekomen, bijna niet te harden.
Bij FC Emmen was er in vergelijking met het slot van het afgelopen seizoen niet zo gek veel veranderd. Van de twee nieuwelingen stond Tjaronn Chery de hele wedstrijd in het veld zonder tot opvallende daden te komen. Afgezien dan van zijn doelpunt in de 71e minuut toen hij door de Bargeres defensie soleerde en zelf ook afsloot. Na rust kwam ook Kay Velda zich melden en de ex-PSV belofte moet uiteraard ook nog wennen. Terug was verder Milos Malenovic die de eerste helft de nummer tien van Roy Stroeve droeg. Malenovic leidde de openinggoal in door op de paal te knallen waarna Ruud ter Heide het verder afwerkte. Dat was feitelijk voor Milos Malenovic een mazzeltje omdat hij in plaats van voor eigen glorie te gaan eigenlijk aan de toen vrijstaande Ter Heide had moeten afspelen. Twee minuten daarvoor was Guus de Vries overigens dicht bij de eerste goal geweest maar kopte op de staander. FC Emmen bouwde de voorsprong regelmatig uit met twee doelpunten van Hans Denissen, twee van Michel Poldervaart en nog eentje van Ruud ter Heide. De 0-4 van Michel Poldervaart was een mooie met een strak schot van buiten de zestien. De rust ging vervolgens in met een 0-6 tussenstand.
Kort na de thee verhoogde Ruud ter Heide tot 0-7 na voorbereidend werk van Michel Poldervaart. Daarna volgde de eerder omschreven treffer van Tjaronn Chery en de 0-9 kwam van de voet van Poldervaart na een vlot lopende aanval via Guus de Vries en Ruud ter Heide. Sjors Paridaans nam de tiende en laatste goal voor zijn rekening door een vrije trap van net buiten het strafschopgebied ineens langs de Bargeres doelman te knallen.
Bargeres-FC Emmen 0-10. 7. Ter Heide 0-1, 13. Denissen 0-2, 19. Poldervaart 0-3, 25. Poldervaart 0-4, 40. Denissen 0-5, 41. Ter Heide 0-6, 52. Ter Heide 0-7, 71. Chery 0-8, 74. Poldervaart 0-9, 80. Paridaans 0-10.
FC Emmen: Zeinstra (46. IJzerman): Leonardo, Fischer, Zimmerman (46. Paridaans), De Vries, Poldervaart, Malenovic (46. Velda), Van der Ven, Denissen, Ter Heide, Chery.