Terug naar overzicht Terug

FC Oss is dit seizoen geen ‘zacht eitje’ meer


FC Emmen moet de draad weer oppakken na het verlies tegen Jong AZ. Een onnodige nederlaag die een einde maakte aan een mooie reeks ongeslagen duels die op negen bleef staan. Vrijdag heeft de ploeg dus de mogelijkheid om aan een nieuwe reeks te beginnen. Dan moet wel een positief resultaat tegen FC Oss worden geboekt en dat is op voorhand geen gemakkelijke klus. FC Emmen begint aan het karwei met een wijziging in de basisopstelling, Anco Jansen staat voor het eerst in de basis waarvoor Omran Haydary moet wijken.


FC Emmen tegen FC Oss was meestal een doorsnee wedstrijd in de Jupiler League. Dit seizoen is dat echter absoluut niet het geval want de ploeg uit Noord-Brabant is met Fortuna Sittard en Telstar een van de verrassingen tot nu toe. Na afgelopen maandag de over gespeelde ontmoeting tegen Jong AZ te hebben gewonnen, staat FC Oss fier op de vierde plaats: of wel drie plaatsen boven FC Emmen. FC Emmen heeft ook een klein steentje bijgedragen aan de positieve ontwikkeling in Oss. Immers na het afgelopen seizoen bood FC Emmen linksback Niels Fleuren geen contract meer aan. Na in de voorbereiding op zoek naar een nieuwe club nog een tijdje in Emmen te hebben meegetraind, kwam hij tot overeenstemming met FC Oss. Niels Fleuren is daar nu een vaste waarde want hij alle wedstrijden, uitgezonderd een bekerduel, voor de volle honderd procent gespeeld. De verdediging kon ook wel wat versterking gebruiken want het incasseerde het afgelopen seizoen liefst 95 tegentreffers.

Opvallend is ook dat FC Oss de twee topschutters uit 2016/17 heeft verloren. Tom Boere schoot er 33 in en werd door FC Twente opgehaald. Nummer twee Justin Mathieu, goed voor tien goals, vertrok naar SC Cambuur. Trainer Klaas Wels kreeg daarvoor geen opvallende nieuwelingen terug maar het klikte plotseling. Een seizoenstart van 10 punten uit 4 duels, gevolgd door een dipje van 1 uit 3, en nu zeven punten uit de laatste drie wedstrijden maakt van FC Oss een tegenstander van formaat voor FC Emmen. Afgelopen maandag won FC Oss het inhaalduel tegen Jong AZ met 2-1, eenzelfde uitslag waarmee FC Emmen vier dagen daarvoor van de Alkmaarders verloor. FC Oss kent daardoor de beste seizoenstart sinds het seizoen 1996/97.

Wat de onderlinge wedstrijden betreft zijn de uitslagen in Emmen nogal wisselend. Van de laatste tien duels in Emmen won de thuisclub er vier, FC Oss zegevierde drie keer en driemaal stond er een gelijkspel op het scorebord van de JENS vesting. Vorig seizoen werd het in Emmen 2-0 voor de ploeg van trainer Dick Lukkien met goals van Tim Siekman en Genero Zeefuik. Bij FC Oss was toen net Klaas Wels tot interim-trainer benoemd na het ontslag van Francois Gesthuizen.

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Veendorp, Veldmate, Bakker, Chacon, Ben Moussa, Loen, Peters, Bannink, Jansen.

Jeugd tot en met 20 jaar kan voor slechts €1,- naar FC Emmen – FC Oss. Klik hier voor online tickets.