FC Emmen boekt zevende gelijkspel

Het verhaal dreigt een tikkeltje eentonig te worden. FC Emmen speelde voor de zevende keer in elf wedstrijden gelijk, nu met 1-1 tegen FC Oss, met de aantekening dat er meer in had gezeten. Dat laatste is beslist geen overdrijving maar iedereen die FC Emmen een goed hart toedraagt zit natuurlijk te wachten op het moment dat dergelijke wedstrijden in winst worden omgezet.

FC Oss was ogenschijnlijk niet naar Emmen gekomen om er een boeiend spektakel van te maken. Trainer Klaas Wels speelde compact met een vijfmans laatste linie en daar was het voor FC Emmen uiterst lastig om door heen te komen. In de omschakeling stuitten de Emmer spitsen voortdurend op een overmacht waardoor het aantal kansen in de eerste helft minimaal was. FC Emmen had eigenlijk maar een echte mogelijkheid en die was voor Cas Peters in de elfde minuut. Hij kwam na een pass van Keziah Veendorp oog-in-oog met doelman Xavier Mous te staan maar kon dit buitenkansje niet benutten. Bij FC Emmen bleef de opbouw aan de trage kant, wel werden vier hoekschoppen geforceerd tegenover FC Oss slechts eentje maar daaruit kwam niets concreets. De Brabanders, met ex-Emmenaar Niels Fleuren als rechterverdediger, kwamen niet een keertje gevaarlijk in de zestien. Een teleurstellende eerste helft derhalve.

Fc Emmen - Oss Foto Boudewijn Benting Emmen km 10
Jeroen Veldmate in de slag met Erik Quekel.
Michael Chacon heeft het moeilijk.

Blijkbaar was bij FC Oss in de rust de mening ontstaan dat er in Emmen wel iets te halen viel want er werd wat meer druk uitgeoefend. Met als gevolg de eerste mogelijkheid voor de gasten na tien minuten spelen. Istvan Bakx kwam in balbezit na een onfortuinlijke manoeuvre van Anco Jansen maar schoot voorlangs. De wedstrijd werd er leuker op zeker toen FC Emmen na een klein uur spelen op voorsprong kwam. Cas Peters kopte bij de tweede paal een voorzet van Michael Chacon, die nog door Niels Fleuren werd beroerd, binnen: 1-0. Het was zijn vierde van het seizoen. Kort daarop werd Anco Jansen gewisseld voor Mario Bilate die kort daarna de kans op 2-0 miste door op de paal te schieten. Gelet op het magere totaal aan kansen voor FC Oss leek het duel min of meer beslist maar vervolgens bleek dat FC Oss wel degelijk aanvallend kon spelen. Istvan Bakx en Huseyin Dogan stelden Dennis Telgenkamp op de proef die tot de 78e minuut niet van zwichten wilde weten. Toen was hij echter kansloos op een kopbal bij de tweede paal van verdediger Rick Stuy van den Herik.

Anco Jansen speelde een uur lang.
Cas Peters heeft Ferry de Regt voor zich.
Alexander Bannink ziet zijn poging mislukken (Foto’s: Boudewijn Benting)

De slotfase was vervolgens spannend omdat beide ploegen drie punten roken. Bij FC Emmen werden nog Omran Haydary en Michiel Hemmen in het veld gebracht maar het zette geen zoden meer aan de dijk hoewel Haydary nog dicht bij een treffer was.

FC Emmen-FC Oss 1-1.  58. Peters 1-0, 78. Stuy van den Herik 1-1. Scheidsrechter: Kooij. Gele kaart: Veendorp (FC Emmen), Van der Venne (FC Oss). Toeschouwers: 3369.
FC Emmen: Klok, Veendorp, Veldmate, Bakker, Chacon, Ben Moussa (89. Hemmen), Loen, Peters (77.Haydary), Bannink, Jansen (60. Bilate).
FC Oss: Mous; Fleuren (63. De Sa), Stuy van den Herik, De Regt, Pique, Van der Sluys, Bakx, Dogan, Van der Venne, Quekel (85. Adarabioyo), Kamaci.