Terug naar overzicht Terug

FC Groningen zet FC Emmen in de hoek


 Net zo min als naar aanleiding van de 14-0 uitslag tegen Bargeres geen overdreven optimistische conclusies kunnen worden getrokken, moet er voor worden gewaakt tegen een al te negatieve benadering van de 8-0 nederlaag tegen FC Groningen. De oefencampagne is er immers voor om de juiste spelers op de juiste plek te zetten en ze van een hanteerbaar systeem te voorzien. Duidelijk was wel dat tegen een kwalitatief sterkere opponent zoals FC Groningen die voorwaarden niet in balans waren. Met als gevolg dat FC Emmen in verdedigend opzicht in afwachting van de Open Dag op 24 juli alvast open huis leek te houden. De Groningers maakten dankbaar gebruik van de vele fouten en kwamen akelig in de buurt van de tien.
FC Emmen, zonder Bas van den Brink, Mourad Mghizrat en Mark Veldmate, begon niet eens zo slecht. In de eerste tien minuten waren er mogelijkheden na goede passes van Brian Tevreden en Joseph Oosting, maar Niki Leferink en Lesmond Prinsen kwamen net niet aan afwerking toe.In de twaalfde zette Marcel Pannekoek met een kopbal uit een voorzet van rechts de Groningers op voorsprong. Het was de eerste van vier goals voor de pauze. De derde nam Emmenaar Frank Karreman voor zijn rekening door achterover koppend de uitlopende Barry Reijs te kloppen en de vierde was een heel mooi schot van grote afstand van Erik Nevland waarop Reijs helemaal niet kon reageren. 
Na rust ging het schuttersfestival gewoon door en werd ook de in de tweede helft keepende Robert van Westerop vier maal gepasseerd. De eerste was een rommelgoal terwijl Brian Tevreden met een foutieve pass de zesde inleidde. De vele toeschouwers in Borger zagen maar één ploeg voetballen en dat FC Groningen. Toch een uitzonderlijke hoge uitslag want een eerste divisieploeg wordt maar zelden met dergelijke cijfers afgeslacht.
FC Groningen-FC Emmen 8-0 (4-0). Scheidsrechter: Steegstra. Toeschouwers (in Borger) 3000. Gele kaart: Joseph Oosting (FC Emmen). 12. Pannekoek 1-0, 19. Matthijs 2-0, 26. Karreman (in eigen doel) 3-0, 37. Nevland 4-0, 50. Pannekoef 5-0, 56. Cornelisse 6-0, 57. Cornelisse 7-0, 74. Bechan 8-0.
FC Emmen: Reijs (46. Van Westerop): Tews (46. Tieltjes), Wigger, Karreman; Wolters, Tevreden (57. Westerveld); El Khalifi (70. Wessels), Oosting (46. Van Dijk), Prinsen; Leferink, Valeev.


Niki Leferink (links) in duel met Sankoh (foto: Boudewijn Benting)

 

   Niki Leferink (links) in duel met Sankoh (Foto: Boudewijn Benting)

 

Rachid El Khalifi (rechts) speelde geen hoofdrol (Foto: Boudewijn Benting)

Ruslan Valeev is hier zijn tegenstander de baas (Foto: Boudewijn Benting)

Johan Wigger (links) kan de voorzet niet beletten (Foto: Bennie Wolbers)