Terug naar overzicht Terug

FC Emmen zonder Tim Matavz naar TOP Oss


FC Emmen treedt vrijdagavond voor het laatst in Oss aan tegen TOP Oss. Daar moeten overigens geen diepgaande conclusies aan worden verbonden maar met ingang van het volgende seizoen heet de plaatselijke trots FC Oss. De duels in Oss kenmerken zich de laatste jaren door de vele goals die er worden gescoord. In de laatste zeven onderlinge duels in Oss werden bijvoorbeeld in totaal 31 goals gescoord wat een gemiddelde van 4,5 doelpunt per wedstrijd is. Minimaal werden er nooit minder dan drie goals gescoord en maximaal acht en dat laatste was het vorig seizoen het geval toen het 4-4 werd. In totaal heeft FC Emmen in Oss zeventien keer gespeeld met daarin negen overwinningen, zes nederlagen en twee gelijke spelen.
Voor FC Emmen is het dus zaak lering te hebben getrokken uit het duel tegen Cambuur. ,,We hebben er zaterdag en ook nog maandag pittig over gediscussieerd maar we moeten die wedstrijd natuurlijk niet meenemen naar vrijdag. Dat het de vorige week niet goed is gegaan is inmiddels wel bekend”, aldus trainer Gerry Hamstra. De Emmer oefenmeeser kan zoals bekend niet beschikken over spits Tim Matavz die voor Jong Slovenië is opgeroepen. Bij TOP Oss is zijn tegenhanger Erik Quekel niet fit. De spits die vorig seizoen goed was voor 16 doelpunten heeft last van een lies/buikwand blessure en gaat binnenkort voor onderzoek naar het ziekenhuis. Toch kon hij de vorige week donderdag in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard nog veertien minuten van de partij zijn. Dat duel werd overigens bekeken door Gerry Hamstra.
Scheidsrechter is Mike van de Roest die met veertien gele kaarten in twee wedstrijden de royaalste kaartengever tot nu toe is in de Jupiler League.