Terug naar overzicht Terug

FC Emmen zonder publiek langs Jong PSV


FC Emmen heeft de goede reeks voortgezet door met 2-0 te winnen van Jong PSV. In een leeg stadion De Oude Meerdijk zorgden Rui Mendes en Reda Kharchouch voor de enige treffers.

De tribunes mochten dan leeg zijn, maar de supporters waren alsnog goed te horen. Buiten het stadion hadden zij zich verzameld om negentig minuten lang achter de ploeg te staan.

In de openingsfase wist de ploeg van Dick Lukkien die steun nog niet terug te betalen met een treffer. De Emmenaren werden wel tweemaal gevaarlijk. Na vijf minuten leek Rui Mendes op aangeven van Oussama El Azzouzi oog in oog met PSV-doelman Maxime Delanghe te komen, maar hij stond buitenspel. Even later was het terugleggen van Jasin Assehnoun niet nauwkeurig genoeg na een goede passeerbeweging.

Na twintig minuten viel de openingstreffer wél. Mendes waagde een poging vanaf randje zestien. Zijn schot werd onderweg van richting veranderd en belandde zo in het doel: 1-0.

De Drenten gingen op zoek naar de tweede treffer. Miguel Araujo was er dichtbij toen hij een vrije trap net buiten het strafschopgebied rakelings over het doel schoot. Ook El Azzouzi deed de Eindhovense defensie beven met een mooie actie, maar hij wist vervolgens dichtbij het doel geen medespeler te vinden.

Vervolgens was Assehnoun opnieuw dichtbij. De buitenspeler nam de bal mee na een botsing waarbij Jeredy Hilterman later verzorging nodig had en dribbelde vanaf de zijkant richting het PSV-doel. Zijn lage schot ging echter voorlangs.

Kort voor rust kreeg Mendes nog een enorme kans op zijn tweede treffer. In de omschakeling sprintte Assehnoun met de bal vanaf eigen helft richting de middellijn en gaf hij de bal mee aan Mendes. Die bleef voor zijn directe tegenstander, maar speelde de bal iets te ver voor zich uit waardoor doelman Delanghe kon ingrijpen.

De invallers doen het
Na rust verdubbelde invaller Reda Kharchouch de voorsprong. Hij stond amper een minuut in het veld toen Azzeddine Toufiqui, ingevallen voor de geblesseerde Peter van Ooijen, de bal op de rand van het vijandige strafschopgebied veroverde. De Fransman gaf de bal meteen mee op de lange spits, die laag de 2-0 binnen schoot.

Een kwartier voor tijd probeerde Kharchouch het opnieuw. Ook ditmaal ontving hij de bal van Toufiqui (die kort daarvoor zelf nog over schoot), maar de inzet van Kharchouch ging voorlangs.

Even later moest Michael Brouwer zich voor het eerst echt inspannen na slordig balverlies van El Azzouzi. De ingevallen Mohamed Nassoh zocht laag de verre hoek, maar Brouwer bracht redding.

In het laatste kwartier speelden de Emmenaren de wedstrijd professioneel uit. Er werd voorin weliswaar weinig dreiging meer gecreëerd, maar achterin kwam de ploeg ook niet in de problemen. Daardoor bleef het op De Oude Meerdijk bij 2-0.

Door de overwinning komt FC Emmen op 29 punten uit vijftien wedstrijden. Het loopt in op nummer twee FC Volendam, dat vanavond met 4-4 gelijkspeelde bij Jong Ajax. Aanstaande maandagavond speelt FC Emmen opnieuw, dan gaan de mannen op bezoek bij Jong AZ. De Alkmaarders speelden vanavond met 2-2 gelijk op bezoek bij Roda JC.

FC Emmen – Jong PSV: 2-0
20. Mendes 1-0
57. Kharchouch 2-0

FC Emmen: Brouwer; Luzayadio (64. Van Kaam), Araujo, Veldmate, Apau; Vlak (72. Bernadou), El Azzouzi; Mendes, Van Ooijen (55. Toufiqui), Assehnoun (55. Kharchouch); Hilterman (72. Scholte).

Jong PSV: Delanghe; Markelo, Seelt, De Vos, Leysen (77. Bahadir); Kjølø, Tielemans; Antonisse (46. Bakayoko), Saibari (85. Comenencia), Toure (58. Nassoh); Colyn (77. Matuta).

Statistieken:
Schoten: 8-8
Schoten op doel: 3-3
Balbezit: 53-47
Corners: 2-4