Terug naar overzicht Terug

FC Emmen zet Telstar voor het 'blok'


 De hoofdrol was niet weggelegd voor een van de vele prominente aanwinsten maar voor eerstejaars senior Steven de Blok die na langdurig geblesseerd te zijn geweest op grond van zijn nimmer aflatende ijver de laatste weken meestal in de voorlaatste minuut als invaller voor Ruud ter Heide werd ingezet. De negentienjarige Groninger van oorsprong mocht deze keer elf minuten voor tijd invallen en FC Emmen trainer Harry Sinkgraven kreeg daarvan geen spijt. Nadat FC Emmen kort daarvoor gelijk had gemaakt leek een puntendeling het meest haalbare maar in de tweede minuut van de extra haalde Steven de Blok brutaalweg vanaf een meter of achttien snoeihard uit en stortte de bezoekers in een poel van  ellende. Bij FC Emmen was de positieve ontlading echter groot want op grond van het vertoonde spel leek winst er niet meer in te zitten.De matchwinner

Harry Sinkgraven heeft voor wat de bezetting van het middenveld momenteel keuze te over. De kunst lijkt daaruit de goede keuze te maken en dat leek met de opstelling van de beide linkspoten Angelo Zimmerman en Erik van der Ven niet de meest voor de hand liggende. Desondanks maakte FC Emmen een perfecte start. Al in de vijfde minuut werd Xander Houtkoop op links de diepte ingestuurd en uit zijn voorzet tikte Ruud ter Heide moeiteloos de 1-0 binnen. Kort daarna lieten de bezoekers even de tanden zien met een venijnig schot van Furdjel Narsingh maar doelman Harm Zeinstra boog het om in een hoekschop. FC Emmen kon daarna de goede start geen vervolg geven. ,,We namen te weinig initiatief’’, vond trainer Sinkgraven. ,,We schoven elkaar de bal toe met de gedachte van zoek jij het maar uit. Het slot van het liedje was meestal dat Harm Zeinstra de bal maar naar voren moest schieten.’’ In de slotfase van de eerste periode kreeg FC Emmen nog wel wat kansjes met als beste mogelijkheid een kopstoot van Sander Fischer uit een hoekschop die maar net over ging.

 

Hans Denissen heeft haast nadat hij de 2-2 heeft gescoord. 


In dezelfde opstelling ging FC Emmen na de pauze van start maar het spelbeeld veranderde niet wezenlijk. Telstar voetbalde af en toe best aardig en bij FC Emmen lukte weinig of niets. De gasten kregen zelfs een beloning voor het goede spel toen goalgetter Glynor Plet in de zesde minuut een voorzet van Narsingh, die Leonardo te vaak te snel af was, intikte: 1-1. Een kwartier later leek het was FC Emmen betrof op een rampzalige avond uit te draaien toen Plet heel koelbloedig Rahim Ouedraogo en daarna doelman Zeinstra uitspeelde en Telstar op een 1-2 voorsprong zette.
Voor Sinkgraven was dat het sein om de reservebank aan te spreken. Nieuwkomer Anton Jongsma verving Roy Stroeve en Michel Poldervaart nam de plaats van Erik van der Ven in. De tijd verstreek maar FC Emmen leek niet meer in de wedstrijd te kunnen komen. Als laatste wissel werd Steven de Blok ingebracht voor wie Leonardo het veld moest ruimen. Het werd alles of niets. ,,Pompen of verzuipen’’, aldus Sinkgraven. ,,Daarbij moet je ook een beetje geluk hebben en dat hebben we gehad.’’ De 2-2 sproot voor uit een voorzet van Xander Houtkoop die in eerste instantie door Ruud ter Heide leek te worden verzilverd maar via doelman Ubbergen belandde het speeltuig voor de voeten van Hans Denissen die zijn elfde van het seizoen liet aantekenen: 2-2.

 

Het begon goed met hier de 1-0 van Ruud ter Heide in de maak (Foto’s FC Emmen Media).


FC Emmen leek met de schrik vrij te komen maar het werd alsnog een vrolijke avond door de inbreng van Steven de Blok. Vanaf de zijlijn trok hij naar binnen en loste vanaf de rand van het strafschopgebied een pegel waarop doelman Rodney Ubbergen geen antwoord had. Dolle pret bij FC Emmen maar het was zuur voor Telstar dat in een Emmen een eind leek te gaan maken aan een lange reeks nederlagen. ,,Als dit de eerste goal van die invaller in het betaalde voetbal is, vraag ik me af of hij ooit een mooiere goal zal maken’’, vond Telstar trainer Marcel Bout.

FC Emmen-Telstar 3-2. 5. Ter Heide 1-0, 55. Plet 1-1, 66. Plet 1-2, 87. Denissen 2-2, 90. De Blok 3-2. Scheidsrechter: Wiedemeijer. Gele kaart: Leonardo (FC Emmen), Brands, Hadad (Telstar). Toeschouwers: 2291.
FC Emmen: Zeinstra; Leonardo (79. De Blok), Fischer, Ouedraogo, De Vries, Zimmerman, Stroeve (68. Jongsma), Van der Ven (68. Poldervaart), Denissen, Ter Heide, Houtkoop.
Telstar: Ubbergen: Olenski, MacIntosh, Promes, Tesselaar, Hadad, Brands (90. Day), Korpershoek (46. Schutz), Marengo (79. Correia), Plet, Narsingh.