Terug naar overzicht Terug

FC Emmen zet ook titelkandidaat Willem ll op zij


Oude tijden lijken zo langzamerhand te herleven in het stadion aan de Meerdijk. Op de thuiswedstrijd tegen Willem ll waren zo’n 3500 toeschouwers afgekomen en die zagen de roodwitten bovendien met 1-0 winnen. Het was al de vijfde competitiewedstrijd op rij dat de ploeg ongeslagen bleef en zich daardoor stevig in de subtop heeft genesteld. En wie weet wat de toekomst gaat brengen. Trainer Joop Gall blijft nog wel even voorzichtig met het lanceren van doelstellingen. ,,We hebben nu met FC Eindhoven en FC Dordrecht twee zware uitwedstrijden voor de boeg en komen we die ook goed door, moeten we maar eens gaan praten.”


 

Wout Weghorst kopt de winnende goal binnen. (Foto: Bennie Wolbers).

 

Wout Weghorst kan zijn geluk niet op (Foto: Gerrit Rijkens).

 

Elson Almeida in duel met Bruno Andrade

 

Frank Olijve neemt Robbie Haemhouts bij de hand.

 

Leandro Resida wordt door Gaby Jallo bij het shirt gepakt (Foto’s: Boudewijn Benting).

Het was overigens niet zo dat FC Emmen de Tilburgers gemakkelijk aan de kant schoof, daarvoor was Willem ll een te goede ploeg. De gasten hadden in de eerste helft ook het betere van het spel. FC Emmen-trainer Joop Gall: ,,Wij speelden te krampachtig en sommige spelers bleven onder hun normale niveau. Misschien dachten ze te veel aan de huldiging van Peter van der Vlag na afloop en wilden ze hem een mooi cadeau aanbieden. Voorin kwam Roland Bergkamp moeilijk in het spel omdat er bijna geen aanvoer was.” Van FC Emmen kant bleef het in de tweede helft bij bijna kansjes terwijl aan de andere kant Willem ll wel echte scoringskansen kreeg. Zo redde doelman Peter van der Vlag in zijn 501e competitiewedstrijd fraai op een schot van Terell Ondaan, deed dat kort voor rust nog een keertje op een inzet van Ali Messaoud en had een beetje geluk dat spits Ruud Boymans over de lat kopte.

FC Emmen begon na de thee beter met speldenprikken van Leandro Resida en Alexander Bannink. Kort daarna ging Frank Olijve in de fout en bood Messaoud een mogelijkheid maar de Tilburger mikte slecht. Joop Gall heeft een groot vertrouwen in spits Roland Bergkamp maar die kwam deze avond amper in het stuk voor en dan is Wout Weghorst een uitstekend alternatief. De Tukker, die ooit een seizoen in de beloften van Willem ll speelde, maakte bij zijn eerste balcontact zijn doelgerichtheid weer waar door een voorzet van Quenten Martinus onberispelijk langs doelman Swinkels te koppen: 1-0. Trainer Joop Gall zal zich over de vraag moeten buigen wat het beste is voor zijn elftal: een spits die de ballen voor opkomende middenvelders klaar legt of een spits die gemakkelijk scoort.

De 1-0 maakte het voor FC Emmen een stuk gemakkelijker. Joop Gall: ,,Iedereen ging wat vrijer spelen en we hadden het voordeel dat ons centrale duo achterin (Luis Pedro en Tim Siekman) weer als een huis stond. We hebben de wedstrijd met veel passie en strijd tegen een goede tegenstander uit kunnen spelen.” Collega Jurgen Streppel had dat ook geconstateerd. ,,Ik ken Joop Gall al een tijdje en hij heeft hier een behoorlijke vechtmachine van gemaakt. Wij hebben in de slotfase nog geprobeerd met opportunistisch spel de boel om te draaien maar dat is niet gelukt. FC Emmen heeft op strijdlust gewonnen, dat hebben ze prima gedaan.”

Aanstaande zaterdag gaat FC Emmen op bezoek bij FC Eindhoven dat dit seizoen ook uitstekend voor de dag komt. Het heeft op voorhand wel een probleem omdat Shkodran Metaj tegen zijn vijfde gele kaart aan liep en dus is geschorst. Een logisch alternatief heeft Joop Gall niet achter de hand, Leon Broekhof had dat kunnen zijn maar heeft dat zoals bekend niet kunnen afwachten en heeft het betaalde voetbal vaarwel gezegd.  

FC Emmen-Willem ll 1-0. 66. Weghorst 1-0. Scheidsrechter: Van den Heuvel. Gele kaart: Metaj (FC Emmen), Andrade, Jallo (Willem ll). Toeschouwers: 3489.
FC Emmen: Van der Vlag; Almeida, Luis Pedro, Siekman, Metaj, Olijve (71. Dantuma), Rozema, Bannink, Resida, Bergkamp (64. Weghorst), Martinus (86. Almubaraki).
Willem ll: Swinkels; Jallo, Peters, Wuytens, Heerkens, Haemhouts (74. Grabovac), Ippel, Messaqoud (85. Mamedov), Andrade (69. Lumu), Boymans, Ondaan.