Terug naar overzicht Terug

FC Emmen A1 speelt gelijk tegen Drachtster Boys


Drachtster Boys A1-FC Emmen A1 2-2
Het eerste puntenverlies voor de Emmenaren tegen een tegenstander die zich goed verweerde. ,,Ik denk dat we meer van dit soort tegensanders krijgen want ze willen allemaal tegen FC Emmen een goede prestatie leveren”, waarschuwde trainer Claus Boekweg. Drachtster Boys nam al na anderhalve minuut spelen een 1-0 voorsprong, in de hand gewerkt door slecht verdedigen bij de gasten. FC Emmen kwam deze tegenslag echter te boven en Muhammed Yuksel zorgde in de 24e minuut na aangeven van Maurice Kampman voor de gelijkmaker. De tweede helft was van de kant van FC Emmen beter en er kwamen ook meer mogelijkheden. Na een uur spelen leverde de betere instelling ook een voorsprong op via Ahmed Ndayisaba. FC Emmen leek de punten mee naar huis te nemen en kreeg ook een kans op de 1-3 maar in plaats daarvan sloeg de thuisclub in de 81e minuut voor de tweede maal toe. Met wat pech had FC Emmen A1 in de slotfase ook nog kunnen verliezen maar dat bleef de ploeg bespaard.
FC Emmen A1: Tent; Graver, Kampman, Baas, Bangura (74. Veenvliet), Boekholt, Mulder, Wolters (46. Gall), Padding, Yuksel (65. Kikkert), Ndayisaba.

DEM B1-FC Emmen B1 1-1
Onnodig puntenverlies tegen een matige tegenstander oordeel trainer Paul Weerman over het gelijke spel in Beverwijk. ,,Wij waren eigenlijk heer en meester tot aan de zestien, echter kansen waren er te weinig. DEM had ze eigenlijk helemaal niet.” In de tweede helft was het spelbeeld weinig anders maar nu kwam FC Emmen wel op voorsprong. In de 60e minuut kreeg het een strafschop wegens hands toegewezen en die werd door Jochem Scholten vlekkeloos binnen geschoten: 0-1. Er leek niets aan de hand tot dat verdediger Bram Komduur in zijn eigen strafschopgebied de bal ook met de hand beroerde. Het leek een wat zware sanctie maar dat had de thuisclub bij de 0-1 ook kunnen zeggen. Tien minuten voor tijd werd het daardoor 1-1. Arthur Ymele Feudjio kreeg daarna nog een mogelijkheid op de winnende treffer maar kon de mogelijkheid niet verzilveren.
FC Emmen B1: Knigge; Sliedrecht, Wielink, Komduur, Van Dijk (60. Van den Berg), Luiken (55. Klaver), Jochem Scholten, Ymele Feudjio, Ngendakumana (85. Koudenburg), Hensens (70. Fokke), Smidtb (41. Jan Scholten).  


Alphense Boys C1-FC Emmen C1
Een zwaar bevochten maar wel verdiende overwinning voor de Emmenaren die een goede eerste helft speelden. In deze fase nam het ook een voorsprong die al in de tweede minuut tot stand kwam door een doelpunt van Jordy Gierveld na een assist van Dorjani van der Heide. Vlak voor rust was er nog een kansje op een tweede treffer maar die werd jammer genoeg niet benut. Na de pauze kreeg FC Emmen C1 het een stuk moeilijker. De thuisclub ging één-op-één spelen met vier spitsen en FC Emmen had het moeilijk om overeind te blijven. Het geluk had de formatie van trainer Rick Slor ook een beetje mee want Alphense Boys raakte tot twee maal toe de paal.
FC Emmen C1: Scherpen; Hoogeveen, Timmerman (51. Hindriks), Hemme, Bos, Seubers (62. Kallenkoot), Berends, Oosting (51. Dallinga), Gierveld (64. Gerdes), Engbers, Van der Heide (68. Zwaagstra). 

SC Heerenveen D1-FC Emmen D1 2-0
Wat de punten betreft wil het nog niet vlotten met FC Emmen D1 maar het speelde tegen het sterker geachte SC Heerenveen zeker een aanvaardbare pot voetbal. In het eerste kwartier oogden de Emmenaren zelfs iets beter. Er werd goed samenspel gedemonstreerd maar niet verder dan de zestienmeterlijn waardoor kansen uitblijven. De thuisclub creëerde wel echte kansen en scoorde na een kwartier en kort voor rust. SC Heerenveen had in het tweede bedrijf het betere van het spel maar FC Emmen toonde toch strijdlust. Er kwamen een paar kansjes maar o.a. Job van Aken kon die niet in een doelpunt omzetten. 
FC Emmen D1: Borg; Knol, Luchies, De Vries, Van der Vlag, Haak, Aalderink, Brand, Scholte (Mink), Lie-A-Lien (Van Aken), Shane Dokter (Luke Dokter).

Flevo Boys D1-FC Emmen D2 1-0
Een wedstrijd met twee gezichten. Op het mooie hoofdveld waren de omstandigheden aanwezig voor een mooie wedstrijd. Helaas dacht een aantal spelers van FC Emmen daar anders over. Een slappe instelling, weinig duelkracht en zich niet over een teleurstelling heen kunnen zetten. Dat was voor een aantal spelers wat ze konden opbrengen. Flevo Boys zette direct druk en met kunst en vliegwerk konden we een tegengoal voorkomen. Uit een corner kon Flevo Boys uiteindelijk de 1-0 inknikken en dat was tevens de ruststand. Een zeer teleurstellende eerste helft waarbij de trainersstaf zich afvroeg waarvoor we eigenlijk trainen. Aan een aantal spelers werd duidelijk gemaakt dat deze instelling niet acceptabel was. Vervolgens ontstond er een volledig andere tweede helft waarbij FC Emmen D2 vooral op de helft van de tegenstander heeft gespeeld. Veel strijd in combinatie met goed voetbal drong Flevo Boys steeds verder terug. De gelijkmaker hing in de lucht maar FC Emmen was voorin net niet attent genoeg. Flevo Boys kon het steeds moeilijker belopen en er ontstond veel ruimte. De verdiende gelijkmaker kwam er echter niet.

De Weide E1-Emmen E1 3-7
Vanaf de start was Emmen de bovenliggende partij en werd er goed gecombineerd, met name over de flanken. Dat leidde in de derde minuut tot een doelpunt met het hoofd van Florian Zeqiri. Na negen minuten kon Piet Teuben de 0-2 binnentikken. De Weide E1 deed toch nog wat terug en bracht in de elfde minuut de stand op 1-2. Na een passeeractie over de vleugel kon Lars Meijer vervolgens uithalen met rechts en bracht Emmen E1 op 1-3, wat tevens de ruststand werd. Na de rust kwam De Weide E1 er gevaarlijk uit en scoorde de aansluitingstreffer: 2-3. In de tegenaanval sloegen de Emmenaren echter gelijk weer terug en werkte Jort Jalving de 2-4 in de netten. Hierna gaf Emmen E1 nog een keer gas en scoorde Jeremiah Ridderbusch de 2-5. De Weide E1 deed via een penalty wat terug en scoorde de 3-5. Daarna was het alleen nog Emmen E1 wat voetbalde en bepaalde Jeremiah Ridderbusch met twee goals de eindstand op 3-7. Volgende week zondag speelt Emmen E1 een toernooi in Heerenveen met deelname van o.a. sc Heerenveen, sc Cambuur en Sparta