FC Emmen zet deuren wijd open voor MVV

In vergelijking met de maandag er voor tegen SC Cambuur was FC Emmen onherkenbaar. Was het niet dat MVV in de tweede helft wat aan scherpte inboette en scheidsrechter Lindhout geen extra tijd bijtrok, was het record voor wat betreft de hoogste nederlaag ooit (7-0) nog in gevaar geweest. Een ravenzwarte dag dus voor de Emmenaren die nochtans optimistisch aan het duel begonnen en in het eerste kwartier zeker gelijkwaardig aan de thuisploeg waren. Maar een serie knullige momenten was er de oorzaak van dat bij rust al een 3-0 stand op het scorebord stond. Allereerst liet doelman Harm Zeinstra zich verrassen door een schot van Malcolm Esajas die praktisch vanuit stand vanaf een meter of 25 de bal over de iets voor zijn doel staande Zeinstra lepelde. Dat was na ruim een kwartier en voordat de ploeg zich kon herstellen gaf scheidsrechter Lindhout de thuisploeg een strafschop na een overtreding van Kevin Görtz op Tom Van Hyfte terwijl de bal buiten het strafschopgebied was. Görtz kreeg geel en aanvoerder Tom Daemen benutte vervolgens zijn vierde strafschop van het seizoen: 2-0. Een monsterscore was op dat moment nog iets te ver, zeker omdat Kay Velda in de 38e moment de bal bovenop de doellat knalde. Met een beetje fortuin was het 2-1 geweest maar toen Harm Zeinstra op slag van rust opnieuw in de fout ging door een schot los te laten waardoor Price Rajcomar simpel de 3-0 kon laten aantekenen zat een redelijk resultaat er al niet meer in.
De Witte Wieven voelden zich behoorlijk in de steek gelaten.

Harm Zeinstra wordt vanaf elf meter door Tom Daemen (rechts) gepasseerd.

Trainer René Hake greep in de tweede helft in door Mehmet Boztepe en Shkodran Metaj te wisselen voor Arsenio Halfhuid en Renaldo Jongebloet. Eldridge Rojer die in de functie van diepste spits weinig succesvol is, ging naar de zijkant waar hij met zijn snelheid positievere dingen kan bewerkstelligen. Na een klein kwartier waarin FC Emmen iets meer dreiging vertoonde, kreeg Zeinstra wel goed in op een inzet van Fabio Caracciolo terwijl Rajcomar een goede kans verprutste door hoog over te schieten. Wat de aanvaller op boegeroep van het publiek kwam te staan ondanks de ruime voorsprong. MVV leek wat minder scherp te worden maar de gaten die ontstonden omdat FC Emmen zich wat meer voorwaarts oriënteerde, werden vervolgens genadeloos in doelpunten omgezet. De 4-0 was van Caracciolo, de 5-0 werd door nieuweling Leroy Labylle gescoord nadat Zeinstra twijfelde bij het uitkomen en kort voor tijd maakte invaller Lloyd Borgers het halve dozijn vol. Een beschamend resultaat en de zoals altijd meegereisde Witte Wieven hadden het spandoekje al schielijk opgeborgen.

Bart de Groot spreidt zijn vleugels uit.

Randy Wolters op kop.

René Hake was verrast door het optreden van zijn team. ,,Als je dit vergelijkt met afgelopen vrijdag, geloof je je eigen ogen niet. En toch zijn het dezelfde spelers. We zijn niet in staat om elke wedstrijd het zelfde te brengen, daar moeten we mee aan de slag. De uitslag had nog best hoger kunnen uitvallen, eigenlijk gezien de kansen hoger uit moeten vallen. We zijn door MVV volledig afgetroefd.”
Komende vrijdag moet FC Emmen het in Tilburg opnemen tegen Willem ll. Het zal het dan moeten doen zonder Sander Fischer die zich kort voor rust liet verleiden tot een te forse ingreep op de helft van de tegenstander en daardoor zijn vijfde gele kaart mocht ontvangen. Wel van de partij zijn kan Jeffrey de Visscher die zijn schorsing heeft uitgezeten.

MVV-FC Emmen 6-0. 17. Esajas 1-0, 32. Daemen (strafschop) 2-0, 44. Rajcomar 3-0, 63. Caracciolo 4-0, 74. Labylle 5-0, 88. Borgers 6-0. Scheidsrechter: LIndhout. Gele kaart: Fischer, Görtz (FC Emmen). Toeschouwers: 4048.
MVV; Bulters; Labylle (78. Borgers), Knops, Castellana (78. Moustafa), Kuipers, Esajas (72. La Rosa), Daemen, Van Hyfte, Voorjans, Rajcomar, Caracciolo.
FC Emmen; Zeinstra: Görtz, De Groot, Fioscher, Koenders, Velda, Boztepe (46. Halfhuid), Metaj (46. Jongebloet), Sterk, Rojer (75. Mravec), Wolters.