Terug naar overzicht Terug

FC Emmen op maandag naar Maastricht


 MVV zat na de winterstop goed in het vel met acht punten uit vier wedstrijden. De laatste van die reeks was een 1-1 uit bij FC Zwolle. Afgelopen vrijdag kwam er echter een kink in de kabel door de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven tamelijk kansloos met 4-1 te verliezen. Vooral in verdedigend opzicht werden er veel fouten gemaakt.Dat lijkt een kans voor FC Emmen dat een sterke tweede helft tegen Cambuur achter de rug heeft. Maar in eigen huis is MVV moeilijk te bedwingen, het verloor van de elf thuiswedstrijden slechts van FC Zwolle en FC Den Bosch. Op de ranglijst van het aantal punten in thuiswedstrijden neemt MVV dan ook de vijfde plaats in met 23 uit 11. Die cijfers steken schril af tegen de zeven punten die buitenshuis werden behaald. Tijdens de winterstop heeft ook MVV niet stil gezeten en slaagde er in spits Fabio Carracciolo van de Belgische club CS Visé los te weken. De Belg heeft al een respectabel aantal clubs gediend zoals Fortuna Sittard, ADO Den Haag, FC Eindhoven, KSVB (België) en FC Den Bosch. Verder werd de jonge Leroy Labylle van Standaard Luik gehaald.


FC Emmen en MVV hebben elkaar in Maastricht vijftien maal ontmoet en het opvallende is dat de balans exact gelijk is met ieder vijf overwinningen en vijf gelijke spelen. De laatste zege voor FC Emmen was echter op 17 november 2006 toen in De Geusselt met 3-1 werd gewonnen. Niemand van de huidige selectie van FC Emmen was toen aanwezig, van het MVV van toen zitten nog drie spelers in de selectie van 2011/12. Uit de laatste vier duels in Maastricht pakte FC Emmen slechts een puntje. In de selectie die de verste uitreis van het seizoen onderneemt, ontbreken de geblesseerden Matthieu Bemba, Jorrit Kunst en Michel Poldervaart plus de geschorste Jeffrey de Visscher.

  

Jannes Wolters tijdens de met 3-1 gewonnen wedstrijd MVV_FC Emmen op 17 november 2006. Wolters scoorde uit een vrije trap.