FC Emmen zakt in tweede helft door de hoeven

FC Emmen trainer Harry Sinkgraven moest voor de derde achtereenvolgende wedstrijd zijn laatste linie ombouwen, deze keer  door het wegvallen van Sjors Paridaans, maar na een helft spelen leek dat niet het grootste probleem. FC Volendam had afgezien van de laatste twee, drie minuten nauwelijks een serieuze doelkans gehad. De aanvallers  daar tegenover hadden een kwintet goede mogelijkheden gehad en daarvan maar eentje benut. De rust ging in met een 1-1 stand maar eigenlijk had FC Emmen een ruime voorsprong moeten hebben. In de tweede helft was de verdediging niet meer tegen de druk bestand waardoor de Volendammer Michiel Kramer met drie goals in negen minuten de held van de avond kon worden.
Na een minuut stilte wegens het overlijden van Emile Huizing in acht te hebben genomen ging FC Emmen van start met een Roy Stroeve die veel last van een onwillige buikspier had en slechts door gebruik van medicijnen overeind bleef. FC Emmen ging minder agressief van start dan gebruikelijk in thuiswedstrijd blijkbaar in een poging om een snelle tegengoal te vermijden en dat lukte aardig. Het kreeg in de beginfase ook kansen. In de derde minuut bediende Xander Houtkoop spits Milos Malenovic die over tikte. Een ren van Tim Siekman werd net buiten de zestien van FC Volendam afgestopt en in de achttiende minuut stuitte Malenovic na een voortreffelijke actie van Michel Poldervaart op doelman Ruiter. Net buiten de zestien kwam echter Hans Denissen in balbezit en joeg het speeltuig langs doelman Ruiter: 1-0.

Hans Denissen scoorde zijn zesde treffer van het seizoen.

Drie minuten na de 1-0 kwam Malenovic wederom in goede positie maar zag zijn inzet gekeerd en kort daarop werd een schot van Poldervaart tot hoekschop verwerkt. Halverwege de eerste helft kopte Guus de Vries uit een hoekschop op de lat en de terug stuitende bal leek volgens velen de achterlijn te zijn gepasseerd maar de assistent-scheidsrechter had het niet gezien dus ging het feestje niet door. FC Volendam kwam kort voor rust beter in de wedstrijd en een minuut voor de pauze werd geknoei in de verdediging door Rowin van Zaanen afgestraft. Toch had FC Emmen met een voorsprong kunnen gaan rusten maar Denissen knalde op de kruising. ,,Ik was blij met die 1-1 ruststand’’, constateerde de Volendamse trainer Edward Sturing. ,,Het had veel slechter kunnen aflopen.’’

Michel Poldervaart aan de bal.

In de tweede helft was FC Volendam de betere ploeg maar kwam desondanks wederom op achterstand. Na exact een uur spelen kopte Milos Malenovic uit een hoekschop van Hans Denissen de 2-1 binnen. Maar daarna ging het vlot mis. De verdedigers lieten zich constant op het verkeerde been zetten en invaller Michiel Kramer werd bijna gedwongen een hattrick te scoren. Roy Stroeve moest na de2-2 afhaken en was vervangen door Sofian Akouili en dat was een behoorlijke aderlating. Kort na de 2-4 verzamelde linkervleugelverdediger Tim Siekman zijn tweede gele kaart waardoor FC Emmen de slotfase ook nog met een man-minder moest doen. Een hopeloze zaak en dat zag ook scheidsrechter Winter die precies na negentig minuten afblies hoewel zijn vierde official nog een verlenging plande. ,,Een ongelooflijke deceptie’’, was de reactie van Harry Sinkgraven. ,,Na een eerste helft waarin we toch aardig hebben gespeeld, werden in de verdediging stomme fouten gemaakt. Ze lieten zich te simpel uitspelen. Maar we kunnen het niet alleen op de verdediging schuiven want de aanvallers lieten voor de rust de kansen liggen.’’

Guus de Vries heeft de bal achter de doellijn gezien maar vindt geen gehoor (Foto’s Boudewijn Benting)

FC Emmen-FC Volendam 2-4. 18. Denissen 1-0, 44. Van Zaanen 1-1, 60. Malenovic 2-1, 62. Kramer 2-2, 68. Kramer 2-3, 71. Kramer 2-4. Scheidsrechter: Winter. Rode kaart: 77. Siekman (FC Emmen, 2x geel). Gele kaart: Bergsma (FC Emmen), Kramer, Yildiz (FC Volendam). Toeschouwers: 2006.
FC Emmen: Zeinstra: Bergsma, Görtz, De Vries, Siekman, Ripson, Stroeve (65. Akouili), Poldervaart, Denissen (80. Cathalina), Malenovic (80. German), Houtkoop.
FC Volendam: Ruiter: Sterk, Arz, Schilder, Van der Werff, Meijers, Hofstede, Yildiz (66. Ajnane), Van Zaanen, Tuyp, Sluijter (87. Önal).