FC Emmen C-jeugd gemakkelijk langs Victoria '28

FC Emmen C-Victoria ’28 6-0
Op de ruime overwinning viel niets af te dingen want de Emmenaren waren veel sterker maar toch wilde de score in de eerste helft maar moeilijk op gang komen. De start was nog perfect want al in de tweede minuut verzilverde Pascal Huser een strafschop die wegens hands was toegekend. Daarna begon echter het ‘latje schieten.’ In het restant van de eerste helft werd maar liefst vijf maal de paal of de lat geraakt waaraan Boris Rasevic, Rik Graver, Karel IJzerman en Mark Meijer zich ‘schuldig’ maakten. Vooral de knal van Karel IJzerman vanaf een meter of dertig was een bezienswaardigheid. De tweede helft was in de voortdurende regen amper begonnen of Pascal Huser maakte via een been van een Victoriaan het halve dozijn paal of lat vol. Een minuut later stond het wel 2-0 toen de doelman van de gasten bij een houdbaar schot van Karel IJzerman blunderde. FC Emmen ging daarna gemakkelijker spelen en de score werd regelmatig uitgebreid. Achtereenvolgens Boris Rasevic (58e), Nick Westebring (61e), Boris Rasevic (65e) en Sem Nijkamp (67e) zorgden voor de 6-0 eindstand.
FC Emmen C: Eberhard: IJzerman (50. Baas), Rijkens, Wessels, Graver (50. Arends), Rasevic, Huser (50. Huser), Westebring, Berends (50. Spijodic), Kikkert, Meijer (50. Nijkamp).

SC Cambuur D1-FC Emmen D 2-1
Na een reeks van vier overwinningen leed FC Emmen D weer eens een nederlaag. In Leeuwarden werd met 2-1 verloren van SC Cambuur in een van beide kanten zeer matige wedstrijd. Van goed voetbal was geen sprake omdat voortdurend de lange bal werd gehanteerd. Doorslaggevend was dat de Friese linkerspits niet kon worden afgestopt. Dat leidde in de eerste helft tot een 2-0 achterstand. De Emmenaren kregen wel wat kansjes zoals Thijs Uineken met een schot van afstand en Matthijs Hensens die voorlangs tikte. Na de pauze probeerde FC Emmen de bakens te verzetten maar behalve een goede linkerspits bleek SC Cambuur ook over een goede doelman te beschikken. Toch moest hij een keertje buigen toen Thijs Uineken raak schoot maar dat was in de voorlaatste minuut. De tijd bleek te kort om de gelijkmaker te kunnen forceren.
FC Emmen D: Beugeling: Jan Scholten (31. Harms), Jongbloed, Sannafikhah, Komduur, Luiken, Roelof van Dijk, Uineken, Lambers (40. Drenth), Hensens, Jochem Scholten (31. Fokke).