Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wint zinderende wedstrijd in Den Haag


In een bloedstollend spannende wedstrijd heeft FC Emmen met 1-2 gewonnen op bezoek bij ADO Den Haag. Zo is de eerste overwinning van het seizoen binnen voor de Drentse ploeg.

Vanwege problemen met de stadionverlichting begon de wedstrijd een half uur later dan gepland, om 20.30 uur. De Emmenaren leken daar in ieder geval geen last van te hebben, want in de openingsfase speelde het spel zich vrijwel voortdurend af op de helft van ADO. Na tien minuten was het dan ook al raak. Na een korte corner was het Jeredy Hilterman die een voorzet van Peter van Ooijen binnenkopte: 0-1.

De ploeg van Dick Lukkien ging niet inzakken, maar op jacht naar de tweede treffer. Nadat Boy Kemper namens de Hagenezen de bal naast gleed, kregen de Drenten in korte tijd twee kansen. Eerst was het Lorenzo Burnet die wegens het uitblijven van een fluitsignaal ineens een goede kans kreeg, maar hij had te veel tijd nodig. Kort daarna haalde Jasin Assehnoun na een lange rush de achterlijn, maar zijn voorzet belandde niet bij een ploeggenoot.

Vlak voor rust was ook Rui Mendes nog dichtbij een treffer. Een lange uittrap van Michael Brouwer, die daarmee onder de druk van ADO uitkwam, belandde bij Hilterman. Die behield de controle en gaf mee op Lucas Bernadou, wiens steekpass op Mendes ervoor zorgde dat de Portugese Duitser één op één kwam met doelman Luuk Koopmans. In een lastige hoek kwam de keeper echter als winnaar uit de strijd en dus bleef het voor rust bij 0-1.

Een zenuwslopende tweede helft
De tweede helft begon met een flinke domper. Al na anderhalve minuut kopte Vicente Besuijen een voorzet van Amar Catic binnen, die daarmee de stand weer in evenwicht bracht.

Wat volgde was een fase waarin FC Emmen het lastig had. ADO Den Haag gooide vaak de bal voor het doel vanaf de zijkant en dat deed de meegereisde supporters even billenknijpen. Ook een ongelukkige uittrap van Brouwer leidde tot Haags gevaar, maar Leonel Miguel zorgde ervoor dat de bal kon worden weggewerkt.

Vlak voordat het Haags kwartiertje aanbrak, werd Hilterman weer de gevierde man. Mendes gaf een uitstekende voorzet richting tweede paal, waar Hilterman erg knap naar de grond binnenkopte: 1-2. Het gebeurde allemaal vlakbij het gastenvak in het Cars Jeans Stadion en dat is ook waar de treffer het meest gevierd werd.

De eerste kans in het Haags kwartiertje was ook voor FC Emmen. Van Ooijen dribbelde vanaf links naar binnen en zocht de verre hoek, maar zijn inzet belandde op de lat boven de kruising. In de slotfase kreeg de spelmaker opnieuw een mooie kans na een goed passje van Hilterman, maar bij het schieten raakte hij de bal verkeerd.

Nadat de meeuwen in het Cars Jeans Stadion inmiddels plaatsgemaakt hadden voor vleermuizen, floot scheidsrechter Richard Martens na zes minuten extra speeltijd voor het einde van de wedstrijd.

Door de overwinning staat FC Emmen nu op vier punten uit drie wedstrijden. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen De Graafschap. De Doetinchemmers wonnen vanavond in eigen huis met 2-0 van NAC Breda.

ADO Den Haag – FC Emmen: 1-2
10. Hilterman 0-1
47. Besuijen 1-1
73. Hilterman 1-2

ADO Den Haag: Koopmans; Seedorf (82. Boussakou), Asante (46. Verheydt), Amofa, Kemper, Meijers; Klas, Steijn, Komljenovic (32. Severina); Catic (82. Rottier), Besuijen.

FC Emmen: Brouwer; Apau, Miguel, Veldmate, Burnet (72. Luzayadio); Vlak, Bernadou (90+4. El Azzouzi); Mendes (90+4. Toufiqui), Van Ooijen, Assehnoun (72. Scholte); Hilterman (90+4. Carty).

Statistieken:
Schoten: 7-10
Schoten op doel: 1-3
Balbezit: 47-53
Corners: 4-4