FC Emmen wint ook tweede oefenduel

Na de 8-0 overwinning tegen het Drents Verbond donderdagavond, heeft FC Emmen vanavond ook de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding gewonnen. In Nieuw Buinen werd VV Nieuw Buinen met 1-13 verslagen.

img

Op een goed gevuld sportpark kwam FC Emmen al vroeg op voorsprong. Na een goede aanval over de rechterkant belandde een geblokkeerd schot van Henk Bos voor de voeten van Michael de Leeuw, die simpel binnentikte: 0-1. Die voorsprong werd vijf minuten later verdubbeld, toen Filip Ugrinic behendig aan de bal bleef en de 2-0 in de bovenhoek schoot.

Het bleef doelpunten regenen in de openingsfase, want enkele minuten later was het opnieuw De Leeuw met een treffer. Hij gleed een lage voorzet van de rechterkant binnen.

Ook Ugrinic maakte al gauw zijn tweede van de avond. Hij zag de bal op randje zestien in zijn buurt komen en schoot meteen laag in de hoek.

Daarna was De Leeuw weer tweemaal aan de beurt. Eerst maakte hij met een kopbal de 0-5, twee minuten later veroverde hij de bal op vijf meter afstand van het doel en tikte hij de 0-6 binnen.

Marko Kolar, die eerder ook al de paal raakte, maakte halverwege de eerste helft de 0-7 door uit de draai binnen te schieten. Toen een voorzet van Lorenzo Burnet werd klaargelegd door Alexander Bannink, maakte de Kroaat ook de 0-8.

FC Emmen blijft scoren

In de tweede helft gingen de Drenten, met acht andere spelers dan in de eerste helft, meteen verder met scoren. Freddy Quispel rondde een voorzet van Luciano Slagveer af: 0-9. Een paar minuten later scoorde Slagveer zelf de 0-10 nadat hij doorbrak over de rechterkant.

Na een uur spelen kwam ook Ben Scholte op het scorebord, na goed afleggen van Quispel. Diezelfde Quispel maakte kort daarna zelf de 0-12 van dichtbij.

Daarna deed Nieuw Buinen wat terug. De eerste kans voor de thuisploeg werd benut door oud-Emmenaar Theo Gennissen.

Het duurde tot de 88ste minuut tot FC Emmen weer tot scoren kwam. Het was opnieuw Quispel die raak schoot en de eindstand bepaalde: 1-13.

Nu wacht de Emmenaren een vrij weekend. Vanaf maandag wordt er weer getraind, waarna op donderdag geoefend wordt tegen Rolder Boys en op vrijdag tegen PEC Zwolle. De ticketverkoop voor de volgende oefenwedstrijden:

dagdatumactiviteitopmerkingen
dinsdag21-juntraining 10.30 uur
woensdag22-juntraining 10.30 uur
donderdag23-juntraining 10.30 uur
vrijdag24-junoefenwedstrijd (uit) tegen amateurs DZOH, 19.00 uurTicketverkoop via DZOH
zaterdag25-juntraining, 10.30 uur
zondag26-junvrij
maandag27-juntraining 10.30 uur
dinsdag28-juntraining 10.30 uur
woensdag29-junoefenwedstrijd (uit) tegen amateurs Drenthina, 19.00 uurTicketverkoop via Drenthina
donderdag30-juntraining 10.30 uur
vrijdag1-jultraining 10.30 uur
zaterdag2-juloefenwedstrijd (uit) tegen amateurs vv Hoogezand, 17.00 uurTicketverkoop via vv Hoogezand
zondag3-julvrij
maandag4-jultraining 10.30 uur
dinsdag5-julvertrek naar Delden 10.00 uur
woensdag6-jultrainingskamp Delden: training 10.30 uur
donderdag7-jultrainingskamp Delden: training 10.30 uur
vrijdag8-jultrainingskamp Delden: oefenwedstrijd tegen PEC ZwolleTijdstip en locatie N.N.B.
zaterdag9-jultrainingskamp Delden: training 10.30 uur
zondag10-julterugreis naar Emmen
maandag11-julvrij
dinsdag12-jultraining 10.30 uur
woensdag13-jultraining 10.30 uur of wedstrijd (N.N.B.)
donderdag14-julvrij
vrijdag15-jultraining 10.30 uur
zaterdag16-jultraining om 10.30 uur
zondag17-juloefenwedstrijd: FC Groningen - FC Emmen, 14.30 uur (Rolder Boys)Ticketverkoop N.N.B.
maandag18-jultraining, 10.30 uur
dinsdag19-juloefenwedstrijd: De Graafschap - FC Emmen, 19.00 uur (SC Varsseveld)Ticketverkoop N.N.B.

Opstellingen FC Emmen:
Eerste helft: Telgenkamp; Bijl, Veendorp, Görgülü, Burnet; Hiariej, H. Bos, Bannink, De Leeuw, Ugrinic; Kolar.
Tweede helft: Telgenkamp; Camara Bos, Veendorp, Görgülü (80. Hiariej), Roosken; De Vos, Chacon, Slagveer, Marinus, Scholte; Quispel.