FC Emmen wint eerste oefenduel met 8-0

FC Emmen heeft het eerste oefenduel van de voorbereiding winnend afgesloten. Op het drukbezochte sportpark van SVBO werd het Drents Verbond met 8-0 verslagen. Ook gingen veel supporters met spelers op de foto en werden er handtekeningen gescoord.

Dick Lukkien stuurde een aantal nieuwe gezichten het veld op, namelijk doelman Matthias Hamrol, middenvelder Filip Ugrinic en spits Marko Kolar.

Na een kwartier spelen was het voor het eerst raak. Eerst stuitte Kolar nog op de doelman, maar de rebound belandde voor de voeten van Wouter Marinus die koel afrondde. Een kleine tien minuten later zette Luciano Slagveer meteen de 2-0 op het bord door een lage voorzet van de rechterkant binnen te schuiven. De volgende lage voorzet, ditmaal van de linkerzijde, werd via de binnenkant van de paal tot doelpunt gepromoveerd door Kolar, die zo meteen zijn eerste doelpunt in Drentse dienst maakte: 3-0. Vlak voor rust scoorde ook een Ugrinic, de 20-jarige Zwitser die op proef is bij FC Emmen.

Met zeven andere spelers in de ploeg begonnen de Emmenaren aan de tweede helft. Het was Ugrinic die de score hoger op deed lopen, door vlak na rust een voorzet vanaf rechts aan te nemen en af te ronden. Daarna was het de beurt aan Freddy Quispel. Hij zorgde in het laatste half uur voor de laatste drie doelpunten, waarna de scheidsrechter bij een 8-0 stand de wedstrijd beëindigde.

Opstellingen FC Emmen:
Eerste helft: Hamrol, Bijl, Veendorp, Bakker, Roosken, Marinus, Chacon, De Leeuw, Ugrinic, Slagveer, Kolar.
Tweede helft: Hamrol, Camara Bos, Veendorp, Görgülü, Burnet, de Vos, Hiariej, Ugrinic, Slagveer, Quispel, Scholte.