FC Emmen wint nipt van stug Hoogeveen

Na een helft spelen zag het er niet naar uit dat het een zege met het kleinst mogelijke verschil zou worden. FC Emmen nam vlot de leiding toen Ruud ter Heide een voorzet van Patrick Lip in kopte en via goals van Sjors Paridaans (vrije trap ineens langs doelman Benjamins), Roy Stroeve op aangeven van Ruud ter Heide en een fraaie goal van Xander Houtkoop, die vanaf een meter of 25 snoeihard raak schoot stond het na 45 minuten 1-4. De goal van Hoogeveen nam Guido ten Cate in de negende minuut voor zijn rekening. Er ging weliswaar een buitenspelsituatie aan vooraf maar Ten Cate stuitte bij de afwerking op doelman Harm Zeinstra. In tweede instantie schoot Ten Cate vervolgens uit een moeilijke hoek wel raak.
Na de pauze werd er bij FC Emmen vier wissels aangebracht, het maximaal mogelijke want de rest zat geblesseerd op de tribune. Binnen drie minuten stond FC Emmen de tweede Hoogeveense treffer toe die koppend werd gescoord door Gerben Klaassens: ooit actief in de jeugdopleiding van FC Emmen. Na ruim een kwartier spelen kreeg Hoogeveen tot eigen verbazing ook nog een strafschop toegewezen van scheidsrechter Boekholt die duwen in het strafschopgebied had geconstateerd. Guido ten Cate benutte het cadeautje vlekkeloos: 3-4. Kort voor tijd was FC Emmen nog dichtbij een vijfde goal maar Michel Poldervaart ramde de bal op de rechterstaander.
Hoogeveen-FC Emmen 3-4. 6. Ter Hiede 0-1, 9. Ten Cate 1-1, 18. Paridaans 1-2, 28. SDtroeve 1-3, 36. Houtkoop 1-4, 48. Klaassens 2-4, 63. Ten Cate 3-4 (strafschop). Scheidsrechter: Boekholt. Toeschouwers: 350.
FC Emmen: Zeinstra (46. IJzerman): Leonardo, Cathalina (46. Bergsma), Paridaans, De Vries, Buurmeijer (46. Schijff), Stroeve, Van der Ven (46. Poldervaart), Lip (78. Van der Ven), Ter Heide, Houtkoop.