FC Emmen wint na spannend slot van Go Ahead Eagles

Onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink werd vanavond om 19.30 uur afgefloten voor de oefenwedstrijd tussen ons FC Emmen en Go Ahead Eagles. De Adelaarshorst werd gekleurd door vele supporters uit Deventer die bij de wedstrijd aanwezig mochten zijn.

Na ongeveer tien minuten spelen begon de wedstrijd wat meer kansen te zien. Boyd Lucassen kwam voor de tegenstanders met het eerste schot op doel, maar Michael Brouwer wist deze bal makkelijk te stoppen. Niet veel later kwam Rui Mendes één op één tegenover doelman Jérôme Prior te staan, maar hij wist de bal helaas niet in het doel te schieten. Ook Teun Bijleveld, Jasin Assehnoun en Peter van Ooijen kwamen tot schieten, maar de schoten waren tevergeefs.

Doelpunten na rust

Dick Lukkien stuurde dezelfde elf namen het veld op voor de tweede helft. Ondanks dat beide ploegen maar weinig kansen wisten te creëren, kregen de Eagles naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer de overhand. Lukkien antwoorde door Azzeddine Toufiqui in de ploeg te brengen, maar echt grote kansen lieten nog op zich wachten voor de Emmenaren.

Invaller Jacob Mulenga kwam dichtbij een tegentreffer toen hij tegenover Brouwer kwam te staan met de bal. De Emmer doelman maakte zijn doel echter goed klein waarna de spits in het zijnet schoot.

Toch viel richting het einde van de wedstrijd de treffer voor onze club! Uit het niets kreeg Toufiqui vlak buiten de zestien kans om uit te halen. Hij schoot de bal richting de rechterkant van het doel, waar de doelman van de thuisploeg niet meer bij kon: 0-1.

Toch wist Go Ahead Eagles niet veel later te reageren… In de 85ste minuut kopte Marc Cardona de bal vanuit een hoekschop in het doel van FC Emmen en bracht hij zo de stand op 1-1. Niet veel later werd het zelfs bijna 2-1, maar Brouwer voorkwam dit door de bal op de lijn nog goed te keren.

Maar juist wanneer Go Ahead Eagles eigenlijk zijn sterkste spel van de wedstrijd speelde, kwam de bal plotseling bij Assehnoun terecht. Hij dribbelde naar binnen en haalde vanaf de rand van het zestienmetergebied uit, heerlijk in de verre hoek. Zo wint FC Emmen in Deventer met 1-2 van Go Ahead Eagles.

Zo was het een zonnige oefenreeks voor de Drenten, met alleen maar overwinningen. Aankomende vrijdag start officieel het nieuwe seizoen. ’s Avonds om 20.00 uur zal onze club het opnemen tegen Telstar in het eerste competitieduel van de Keuken Kampioen Divisie.

Go Ahead Eagles – FC Emmen: 1-2
80. Toufiqui 0-1
85. Cardona 1-1
90+1. Assehnoun 1-2

Opstelling FC Emmen: Brouwer; Apau (70. Ligeon), Miguel, Veldmate, Hardeveld; Vlak (58. Toufiqui), Bernadou (70. El Azzouzi); Bijleveld, Van Ooijen, Assehnoun; Mendes.

Basisopstelling Go Ahead Eagles: Prior; Lucassen, Nauber, Kuipers, Lidberg; Rommens, Oratmangoen, Kok, Bourhane; Bakker, Botos.