Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wil zich nog verder versterken


Met Patrick Lip (ex FC Oss), Sander Fischer (ex SC Cambuur) en Ruud ter Heide (ex Cambuur) zijn er spelers bijgehaald voor elke linie. Er zal verder nog een derde doelman komen omdat de bezetting met Harm Zeinstra en Pieter IJzerman aan de dunne kant is. Ook is er ruimte voor nog enkele veldspelers. Volgens algemeen-directeur Gerrit Volkers zijn de nieuwkomers aangetrokken met steun van de leden van het spelersfonds Trots van Drenthe. ,,Zij hebben een garantiestelling afgegeven waardoor deze actie op voorhand mogelijk was.”
De pas in het leven geroepen Club van 1000 heeft tot nu toe 75.000 euro opgeleverd. Er is een bestuur benoemd onder voorzitterschap van André Timmer dat deze actie nog verder moet ontwikkelen.
Van het trio nieuwelingen is spits Ruud ter Heide de opvallendste. De 27-jarige spits, waarvoor FC Emmen anderhalf seizoen geleden ook belangstelling toonde, was eigenlijk de eerste spits van SC Cambuur maar raakte door een rode kaart tegen MVV in de derde wedstrijd van het seizoen die positie kwijt. Mark de Vries moest drie duels invallen en begon opeens aan de lopende band te scoren en bleef dat doen waardoor Ruud ter Heide naar de reservebank werd verwezen. Ter Heide is voor de rest van het seizoen gehuurd en heeft nog een contract tot en met 2011 bij SC Cambuur.
Centrale verdediger Sander Fischer (21) koos voor FC Emmen hoewel SC Cambuur hem wilde behouden. Hij kreeg dit seizoen slechts drie kleine invalbeurten mede omdat hij het seizoen begon met een handicap. In de play offs van het vorige seizoen scheurde hij namelijk zijn kruisbanden.
Middenvelder Patrick Lip verkaste in de beginfase van het huidige seizoen naar FC Oss omdat hij in Veendam weinig speeltijd zou krijgen. Na een goede start in Oss liep hij ook daar tegen eenzelfde probleem aan waardoor de keuze voor FC Emmen niet moeilijk was. ,,Ik ben geen bikkelaar maar ga meer uit van aanvallende kwaliteiten”, zegt hij over zijn speelstijl.  


 

V.l.n.r: Sander Fischer, Patrick Lip en Ruud ter Heide (Foto: Trix Meijer)