Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wil voortborduren op winst tegen RBC


Een bezoek aan sportpark Berg en Bos betekent ook voetballen op kunstgras. Voor AGOVV dus heel gebruikelijk, voor FC Emmen is dat minder het geval. FC Emmen heeft tot nu toe 22 wedstrijden op nepgras gespeeld, uiteraard allemaal uitwedstrijden, en kwam daarin slechts vijf maal als overwinnaar uit de bus tegenover evenzovele gelijke spelen en twaalf nederlagen. In Apeldoorn is de balans echter in evenwicht. AGOVV won van de zeven tot nu toe daar gespeelde duels drie keer, FC Emmen won er ook drie en een keertje werd tot een gelijkspel besloten. De laatste tijd is FC Emmen echter op kunstgras niet bijster succesvol want in de laatste negen duels werd niet gewonnen.
AGOVV heeft in vergelijking met het afgelopen seizoen behoorlijk wat kwaliteit zien vertrekken met o.a. Olaf Lindenbergh, N’Toko, Nacer Chadli en Jeremy Bokila. De twee laatstgenoemde namen het afgelopen seizoen 27 goals voor hun rekening. Daar voor in de plaats kwamen ondermeer de van FC Utrecht geleende Ingmar Maayen, van Vitesse kwam over Soufiane Laghmouchi en Michiel Hemmen verliet Veendam voor Apeldoorn. En met Ugur Yildirum heeft AGOVV zelfs een heuse Oranje klant in de gelederen want hij kwam een keertje voor het Nederlands elftal uit in de tijd dat hij nog met fraaie voorzetten furore maakte bij SC Heerenveen.
De resultaten van AGOVV, en natuurlijk ook van FC Emmen, zijn sterk wisselend. Hoopvolle resultaten worden met teleurstellingen afgewisseld. Wat beide clubs ook gemeen hebben is dat in eigen huis te veel punten worden afgestaan. Zo verloor AGOVV thuis van FC Eindhoven, RKC Waalwijk, FC Zwolle en FC Dordrecht wat natuurlijk niet de slechtste ploegen in de Jupiler League zijn. Trainer Hans de Koning wil in die situatie natuurlijk verandering brengen. Vrijdag werd uit van MVV gewonnen hoewel de Apeldoorners bepaald niet onfortuinlijk waren. MVV miste meerdere grote kansen en ging in de extra tijd de boot in toen het met een man minder speelde.
Trainer René Hake heeft weinig redenen om zijn elftal na de winst op RBC door elkaar te husselen. Nieuwe blessures zijn er niet terwijl van het gebruikelijke rijtje gekwetsten Michel Poldervaart inmiddels weer op het veld traint maar nog niet aan de groepstraining deelneemt.
De wedstrijd wordt geleid door Rogier Honig die zijn tweede wedstrijd in het betaalde voetbal gaat fluiten.