FC Emmen neemt puntje mee uit Apeldoorn

Een gelijkspel ontbrak nog op de staat van verdienste van FC Emmen-trainer René Hake en die kwam er dankzij het gelijke spel in Apeldoorn. Het hadden er ook best drie kunnen zijn ware het niet dat FC Emmen in de voorlaatste minuut een 2-1 voorsprong uit handen gaf. ,,Ik ben blij met het gelijke spel’’, zei René Hake dan ook. ,,Maar zo kort voor tijd mag je een voorsprong niet meer weggeven.’’ Bij AGOVV leefde echter sterk het idee dat een wedstrijd pas is afgelopen wanneer de scheidsrechter voor de laatste maal fluit en het werd voor die houding beloond.
Het was op sportpark Berg en Bos een duel van matig gehalte waaraan de erbarmelijke weersomstandigheden, het regende gedurende de gehele wedstrijd pijpenstijlen, zeker mede debet waren. Aan de andere kant liep het zeker in de eerste helft niet echt bij FC Emmen. Goede combinaties waren zeldzaam en balverlies was aan de orde van de dag. Spits Ruud ter Heide had ook beter een vrije avond kunnen nemen want hij kreeg geen speelbare ballen om zijn specialiteit, het maken van doelpunten, te tonen. Bij gebrek aan echte mogelijkheden bezondigden Tjaronn Chery en Eldridge Rojer zich af en toe aan onzinnige schotpogingen waar AGOVV doelman Postma geen moment wakker van lag. AGOVV deed het niet veel beter maar liet wel een grote kans op een 1-0 voorsprong liggen. In de twintigste minuut maakte doelman Harm Zeinstra een foutje door een onschuldig lijkende inzet te mishandelen waardoor AGOVV een opgelegde mogelijkheid kreeg. In zijn gretigheid maakte spits Michiel Hemmen echter een fout door het laatste zetje te willen geven waardoor hij buitenspel stond. Kort voor het einde kreeg AGOVV nog een mogelijkheid na een afspeelfout van Marcel Piesche maar het liep voor FC Emmen net goed af.
Na de pauze startte de thuisploeg agressief en begon de achterstand in de hoekschoppenverhouding, voor rust leidde FC Emmen met 5 tegen 3, weg te werken. Zeinstra pakte een schot van Julius Wille nog keurig maar na ruim een uur spelen moest hij door de knieën toen Michiel Hemmen de bal langs de Emmer sluitpost frommelde: 1-0. Vanaf dat moment begon FC Emmen echter ineens tot leven te komen. Plotseling kon de tweede bal wel worden veroverd en daarbij pakten de wissels, Kay Velda en Hans Denissen voor Bart de Groot en Jeffrey de Visscher ook goed uit. Denissen stond zelfs amper in het veld toen hij de gelijkmaker scoorde. Hij kreeg de bal in de zestien plotseling voor de voeten nadat Kay Velda onrust had gesticht. Denissen haalde vervolgens perfect uit: 1-1.

Hans Denissen haalt uit voor de 1-1.

Tjaronn Chery laat doelman Postma kansloos (Foto’s Gerrit Rijkens).

Het begon er nog gunstiger voor de Emmenaren uit te zien toen Tjaronn Chery uit een onmogelijke hoek heel fraai de 1-2 liet aantekenen waarbij Eldridge Rojer in de voorbereiding was betrokken. Met drie punten in de bus leek een prettig vooruitzicht maar die gedachte leek FC Emmen ook een beetje te verlammen. Het liet toe dat AGOVV een overwicht creëerde en omdat op het middenveld de bal niet kon worden vastgehouden, begonnen de Drentse verdedigers met vrije trappen rond de eigen zestien weg te geven. Het ging lang goed tot de 89e minuut toen de in de beginfase ingevallen Jaime Bruinier koppend profiteerde van de onrust. De prima leidende scheidsrechter Rogier Honig liet vervolgens nog vier minuten extra tijd naspelen en die periode weerstond FC Emmen met enig fortuin.

Ruud ter Heide heeft het even moeilijk.

Van links naar rechts Johnny de Vries, Angelo Zimmerman, Guus de Vries en Sander Fischer houden Michiel Hemmen (9) in de peiling.

Eldrigde Rojer in duel met ex-Emmenaar Stanley Tailor(Foto’s FC Emmen Media).

AGOVV Apeldoorn-FC Emmen 2-2. 62. Hemmen 1-0, 70. Denissen 1-1, 79. Chery, 89. Bruinier 2-2. Scheidsrechter: Honig. Gele kaart: Schwiebbe (AGOVV), De Groot, Johnny de Vries (FC Emmen). Toeschouwers: 2069.
AGOVV Apeldoorn: Postma; Siers (19. Bruinier), Tailor, Van der Kooy, Riedel, Mulders, Schwiebbe (81. Chaiat), Wille (87. Maayen), Laghmouchi, Hemmen, Yildirim.
FC Emmen: Zeinstra: Piesche, Fischer, Zimmerman, Guus de Vries, De Groot (64. Velda), Chery, Johnny de Vries, De Visscher (69. Denissen), Ter Heide (86. Stolte), Rojer.