Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wil stijgende lijn in Sittard doortrekken


Fortuna Sittard pakte afgelopen vrijdag evenals FC Emmen het eerste puntje door zeer verrassend in Rotterdam 3-3 tegen Sparta te spelen. Dat wil niet zeggen dat de Limburgers met FC Emmen op gelijke hoogte staan want ze hebben nog wat minpunten in te halen en staan zeventiende met -1. Bij aanvang van de competitie had FC Emmen overigens zeven punten voorsprong op de toen nummer laatste MVV. Die voorsprong op de huidige nummer laatst (BV Veendam) is nu nog slechts drie punten. Het wordt dus tijd voor FC Emmen om het puntentotaal op te schroeven, een gedachte die ongetwijfeld ook bij Fortuna zal leven.


 Op de website van Fortuna breekt clubicoon Jan Notermans (25x in Oranje) in zijn column een lans voor een niet te aanvallend concept: ,, Ik ben blij met het eerste punt en hoop dat Fortuna tegen Emmen positief verder gaat. We moeten met zijn allen het elftal en de technische staf vertrouwen geven. En zeker geen onmogelijke eisen stellen.  Natuurlijk ben ik ook een voorstander van attractief voetbal, maar daarvoor moet je wel aanvallend spelen en daarvoor heb je weer goeie spelers nodig.  Aanvallen betekent sowieso dat je achterin meer risico loopt en de poort voor de tegenstander misschien wel te ver open zet. Dat laatste zie ik helemaal niet zitten. Laat Fortuna eerst maar eens op resultaat voetballen, dan volgt de rest misschien vanzelf wel een keer.’

De wat behouden speelwijze die Notermans graag wil zien, wat natuurlijk niet het concept van trainer Wim Dusseldorp hoeft te zijn, is natuurlijk ingegeven door het aantal tegengoals van 13 die de ploeg heeft geïncasseerd. Alleen Almere City heeft er meer op het conto staan. FC Emmen staat met 9 tegengoals overigens nummer drie op de ranglijst. Fortuna heeft recentelijk de ploeg met twee jonge Brazilianen aangevuld. Joao Marcos viel tegen Sparta al in terwijl Jogo Sousa zijn debuut nog moet maken. Daarnaast is momenteel Ajacied Randel Shakison op proef. Bij FC Emmen, dat traditioneel in Sittard goed voor de dag komt, zijn er nog de vaste geblesseerden als Erik van der Ven, Kay Velda, Sander Fischer en Michel Poldervaart. De wedstrijd wordt geleid door de Amstelvener Stefan Tulleners, een betrekkelijke nieuwkomer die vorig seizoen vier duels in de Jupiler League floot en dit seizoen Almere City-Go Ahead Eagles mocht fluiten.

Vorig seizoen won FC Emmen met 2-0 in Sittard dankzij twee goals van Ruud ter Heide.