Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wil opwaartse lijn doortrekken


FC Emmen en Stormvogels Telstar staan vrijdagavond voor de 46e keer in de competitie tegenover elkaar. Over het geheel genomen heeft FC Emmen een positieve balans wat deze reeks betreft hoewel de ploeg uit Velsen Zuid de Emmenaren de zwaarste nederlagen in de geschiedenis heeft toegebracht. Liefst drie keer slaagde Telstar er in om de Emmer verdediging zeven keer te verschalken. Dit seizoen won FC Emmen de uitwedstrijd met 1-0 maar die winst viel in de inktzwarte periode van Stormvogels Telstar waarin het twaalf wedstrijden op rij verloor. Net voor de winterstop werd echter een ommekeer tot stand gebracht met een serie van vijf achtereenvolgende overwinningen.
,,Onze missie is duidelijk”, zegt FC Emmen trainer Gerry Hamstra. ,,We willen in de competitie goed meedraaien en kunnen ook nog een rol in de strijd om het vierde periodekampioenschap spelen. Voorwaarde voor dat laatste is natuurlijk wel dat we van Stormvogels Telstar winnen. Het is een onberekenbare ploeg met altijd vaardige, lichtvoetige voetballers. Maar wij hebben de competitie in 2007 ook goed afgesloten dus ben ik wel erg nieuwsgierig hoe de vlag er vrijdag voor hangt.”
Bij FC Emmen kan Robbie Haemhouts niet van de partij zijn. De Belg heeft last van een enkelblessure die feitelijk nog stamt uit de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Verder moeten Laurens Huizenga, Guus de Vries en Jannes Wolters toekijken.
*Edgar Bernhardt heeft te horen gekregen dat hij op zoek naar een andere club mag. De Duitse aanvaller, die in mei van het vorig jaar een tweejarig contract tekende, kan weinig speeltijd verwachten waardoor het voor hem en de club beter is dat hij een andere werkgever vindt.  


 

   

Een nummertje line-dancing op de donderdagochtend training.