FC Emmen niet langs Stormvogels Telstar

FC Emmen – Stormvogels Telstar was dan wel geen topper volgens de algehele stand in de Jupiler League maar wel een zeer belangrijke pot in de vierde perode. De bezoekers waren koploper en de Emmenaren hadden bij winst een geweldige slag kunnen slaan. Dat laatste heeft niet zo mogen zijn. De eerste helft was duidelijk voor FC Emmen maar omdat was verzuimd na de openingtreffer de score verder uit te bouwen, gaf het in de tweede helft Stormvogels Telstar de mogelijkheid om weer in de wedstrijd te komen. Met als gevolg een tegentreffer in de 84e minuut waardoor met een 1-1 eindstand genoegen moest worden genomen.
De eerste 45 minuten zagen er wat FC Emmen betreft veelbelovend uit. De bezoekers hadden wel redelijk veel balbezit maar echte doelkansen kwamen daar nauwelijks uit. Dat onderdeel was bij de thuisploeg beter verzorgd. In de achtste minuut had bijvoorbeeld Morten Friis al kunnen scoren, hoewel afleggen op de vrijstaande Sergio van Dijk ook een goede optie zou zijn geweest, maar schoot recht tegen doelman Van Strien op. Drie minuten later viel de openingtreffer waarbij de legendarische vrouwe Fortuna op de hand van de Emmenaren was. Marcel Pannekoek trok vlak bij de achterlijn terug maar via verdediger Geoffrey Meije kreeg de loop van de bal een totaal andere richting en wel langs zijn eigen doelman: 1-0. ,,We begonnen goed”, blikte trainer Gerry Hamstra terug. ,,In de eerste vijftien minuten gaven we niets weg maar daarna gaven we beetje voor beetje het initiatief uit handen. Pas vijf minuten voor rust begonnen we weer te voetballen.” In de vijf minuten werd een strak schot van Roy Stroeve gestopt door Van Strien en op slag van rust trof Sergio van Dijk de dwarslat.
Trainer Luc Nijholt van de gasten had in de pauze zijn ontevredenheid over het spel van zijn discipelen geuit. ,,Het was de belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor ons die we moesten winnen en dan is de instelling verre van optimaal. Ik heb mijn aanvoerder (Richard van Heulen) er ook uitgehaald en dat was een signaal. Daarna ging het beter.”
Bij Stormvogels Telstar kwam na de pauze Melvin Holwijn op rechts te staan terwijl Marien Willemsen naar de achterste lijn verhuisde. De bezoekers gingen meer pressie uitoefenen vooral richting Jan Bruin en FC Emmen kwam af en toe aardig in de verdrukking. FC Emmen moest zich beperken tot counters en die waren soms best gevaarlijk doch Morten Friis werkte wel hard maar maar maakte verkeerde keuzes terwijl Geoffrey Verweij niet echt zijn dag had. Wie wel zijn dag had was doelman Thomas Villadsen. ,,FC Emmen heeft een fantastische keeper”, merkte Luc Nijholt dan ook op. De Deen, die als enige in aanmerking voor de titel man-van-de-wedstrijd kwam maar die merkwaardigerwijs aan Marcel Pannekoek werd geschonken, ranselde zeker drie voor een doelpunt in aanmerking komende inzetten uit zijn doel. Dat hij uiteindelijk toch een keertje moest capituleren was te danken aan Stormvogels Telstar verdediger Geoffrey Meije die na zijn treffer in eigen doel nog iets had goed te maken. Uit een onoverzichtelijke situatie drukte hij zes minuten voor tijd de gelijkmaker binnen. ,,FC Emmen had in de eerste helft de trekker kunnen overhalen”, erkende Luc Nijholt maar gelet onze tweede helft is dit puntje wel verdiend. Collega Gerry Hamstra was het met hem eens.
Michael van der Kruis kreeg van scheidsrechter Van der Roest zijn vijfde gele kaart van het seizoen waardoor hij tegen FC Omniworld vrijaf heeft.
FC Emmen-Stormvogels Telstar 1-1. 11. Meije 1-0 (in eigen doel), 84. Meije 1-1. Scheidsrechter: Van der Roest. Gele kaart: Demeijer, Van der Kruis (FC Emmen), Van Heulen (Stormvogels Telstar). Toeschouwers: 2854.
FC Emmen: Villadsen: Görtz, Broers, Van der Kruis, Demeijer, Pannekoek, Stroeve, Kamps, Friis (81. Bevaart), Sergio van Dijk, Verweij.
Stormvogels Telstar: Van Strien: Pinas, Meije, Van Heulen (46. Holwijn), Correia, Korpershoek, Van Dinteren, Van Wijk, Bossman (77. Pater), Bruin. Willemsen.

Sergio van Dijk in duel verwikkeld met Touvarno Pinas.

Robin Demeijer deelt tikkie uit aan Jan Bruin.